Duel přehled

Duel https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250466/bmid_duel-250466.jpg 4 64 64

Erlendur série

< 12. díl >

Reykjavík v létě 1972 doslova pulzuje. Všude je cítit nervozita a napětí. Celé město žije mistrovstvím světa v šachu, protože uprostřed studené války se Rus Boris Spasskij utkává se svým americkým vyzyvatelem Bobbym Fischerem. Když přípravy na jejich duel vrcholí, je v jednom z kin nalezen mrtvý mladík. Probodnutý nožem. Všichni jsou tím šokováni. Z jakého důvodu by někdo vraždil patnáctiletého chlapce? Má jeho tragická smrt něco do činění s duelem velmocí na šachovnici? Nebo za tímto strašným činem vězí něco úplně jiného?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Einvígið , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Duel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

mi-380
16.01.2024 5 z 5

Čekání na Erlendura. Čekání i pátrání nostalgické, smutné, trpělivé. Dokonalý úvod celé série s připomenutím dusné atmosféry velmocenského přetlačování před půl stoletím.
Lidstvo od té doby moc nezmoudřelo.
95 % (zatím 62 hodnocení s průměrem 71 %).

Péťa1950
06.12.2019 3 z 5

Studená válka, špionáž, dvojitý agent. Zradit vás může i blízký přítel. A nesmyslná smrt chlapce.
Od té doby se podstatně zlepšila technika špionáže, jinak se toho moc nezměnilo.
Životní příběh vyšetřovatele jako druhá linka příběhu. Vyřešení vraždy spojené se špionáží dvěma vyšetřovateli, kteří si zamlčují informace, je podle mě nereálné. Proto tři hvězdy. Už jsem od autora četla lepší knihy.


minirock
04.07.2019 3 z 5

Tohodle islanďana mám moc rád, jeho detektivky mají takové zvláštní kouzlo, nevím jestli je to tím tykáním ale je to tak. Poslední dvě jeho knížky mě ale trošičku zklamaly, obě měly hodně politický podtext a nebyly tak čtivé jako ty předešlé. Tím nechci říct že byly špatné, to ne. V Duelu se vše točí kolem šachového zápasu Spasskij v. Fischer a do toho je v zapadlém reykjavickém kině nalezen ubodaný malý kluk. Brzy je jasné, že pachatele bude nutné hledat někde poblíž šachovnice, tudíž půjde o těžké a zdlouhavé vyšetřování, protože ani jedna strana nechce o vraždě ani slyšet. Naštěstí si detektivové Albert i Marian dokážou poradit i když za cenu ztráty důvěry jednoho k druhému. Hodně se mi líbilo prolínání příběhu se vzpomínkami Mariana na jeho pobyt v dánské léčebně pro děti s tuberkulózou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Duel v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených100x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x