Erotické příběhy pro indické vdovy přehled

Erotické příběhy pro indické vdovy
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414941/bmid_eroticke-pribehy-pro-indicke-vdovy-XWc-414941.jpg 4 101 101

Nikki je něco málo přes dvacet let, žije v Londýně, pracuje v baru a jako dcera indických přistěhovalců se většinu života snažila budovat vlastní identitu nezávislou na kulturních kořenech a víře své rodiny. Po smrti otce ji rodinná finanční situace donutí přijmout místo vyučující v sikhské čtvrti na londýnském předměstí. Než se naděje, stojí před skupinou sikhských vdov, které se touží učit anglicky, a ne tvůrčí psaní, jak původně Nikki předpokládala. Prostředníkem se ženám stane erotická kniha, díky níž postupně odhalují své fantazie, tajemství i vzpomínky. Barvitý, dojemný i zábavný příběh z prostředí londýnské sikhské komunity vypráví o síle přátelství, rodině a víře, bourá tabu a ukazuje, že pod odloupnutou slupkou se může nacházet poklad stejně jako odporné tajemství, jež mělo zůstat pohřbené navždy…... celý text

Literatura světová Romány Rodina
Vydáno: , Argo

Erotic Stories for Punjabi Widows, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Erotické příběhy pro indické vdovy. Přihlašte se a napište ho.

broskev28
19.08.2024

Erotické příběhy jsem rovněž pořídila na základě zdejších komentářů, ale tady jsem byla maloučko zklamaná – čekala jsem něco jiného, i když vlastně nechápu proč. V zásadě je to určitě povedené čtení, ale mně moc nesedlo. Obecně mám problém s tím, když hrdinové knih po přestěhování do jiné země i nadále setrvávají u stejného jídelníčku a stejných zvyklostí. Nedovedu si představit, že bych po letech života v Mexiku nebo třeba právě v Indii trvala na obědu ve stylu vepřo knedlo zelo, nebo na štrůdlu či sachr dortu ke kávě. A to bych při věkovém porovnání s většinou dam ve čtenářském kroužku mohla být jejich máti . . .
Ale to je můj problém, možná moje kuchařská a obecně jídelní neukotvenost středoevropanky? (O evropské náboženské příslušnosti snad raději pomlčím.) Prostě já si knihu, v níž se i ve (staré dobré?) Anglii denně konzumuje dál, ačár, džálebí a čápátí, na trhu se kupuje rótí a od čtenářů se předpokládá, že je tahle součást jídelníčku buď nezajímá, a nebo ji znají jako své boty a tudíž překlad netřeba, prostě takovou knihu si nedokážu správně užít. Kupodivu lechtivé části knihy nejsou servírovány v paňdžábštině, takže lilek je lilek, cuketa je cuketa . . .
P.S. Čtenářky v naší knihovně ovšem mým „indickým komplexem“ netrpí a knihu mi většinou vracejí s potutelným úsměvem a se slovy: „To bylo dobrý!“ Jestli to nebude i tím, že většina z nich jsou také vdovy?

Vakalik
17.07.2024 3 z 5

Zajimavy pribeh, hodne oddechove cteni, protoze nektere udalosti jsou opravdu pritazene za vlasy. Hlavni hrdinka jak z YA literatury. Ale svym zpusobem se mi to libilo, je to neco noveho, kniha mi z hlavy urcite nezmizi.

vera5841
10.03.2024 4 z 5

Nikki je mladá Indka, která vyrostla v Londýně. Přestože se cítí být spíše emancipovanou mladou britkou, přeci jen má blízko ke své kultuře, byť si to příliš neuvědomuje.
Když vezme práci v komunitním centru, kde má dle inzerátu vyučovat kreativní psaní, čeká ji nejedno překvapení. Nejen, že indické vdovy neumí psát vůbec, ale mají jedno tajemství - rády si vypráví erotické příběhy.
Jenže.. je to jediné "hrozné" tajemství v této pravidly velmi svázané komunitě?
Příběh o životech přistěhovalců, o hledání svého místa na světe, lehounce detektivní zápletka, trošičku té romantiky a to celé okořeněné erotickými povídkami. Za mě velmi povedená kombinace!

Knižní novinky (34. týden)

18.08.2019

Kniha Erotické příběhy pro indické vdovy v seznamech

erotika

Balli Kaur Jaswal