Ewraker II přehled
Jan Podšera
Děj přímo navazuje na události prvního dílu. Družina putuje hlouběji do vnitrozemí a kultury obou národů se nadále střetávají. Na cestě do Prahy stojí mnoho překážek. Tunna musí pečlivě zvažovat každý krok.
Dobrodružné Literatura česká Historické romány
Vydáno:Interpreti: Libor Böhm
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ewraker II. Přihlašte se a napište ho.
![Vestička Vestička](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/291360/m_vesticka-i38.jpg?v=1577295025)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Přečetla jsem si třetí díl, který bude součástí třetí knihy, spolu se čtvrtým dílem, až ho pan Podšera dopíše. Začíná to být takový standartní historický román. Už jsme v Praze konečně, ale nic zásadního se neděje. Autor při tom čekání dospěl, rozepsal se, ale mně je teda trochu smutno po prvním díle, který byt sice jednoduchý, ale s tou vší krví, sexem, rituály a obětmi přece jen mnohem zajímavější než nevraživost Drahomíry a Ludmily. To si jako přiznejme. Ale stejně moc děkuju, a těším se na čtverku.
![nero 13 nero 13](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/45656/m_nero-13-65b2118318dfe.jpg?v=1706168707)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
(SPOILER)
Druhý díl Ewrakera byl pro mne už bez rušivých momentů a vyprávění příběhu o skupině Seveřanů kteří se stali součástí našich dějin bylo zajímavé, akorát jsem tedy čekal že se děj bude už odehrávat v Čechách a zatím jsme se pouze přesunuli na sever Moravy kterou v té době obýval slovanský kmen Holasiců, nezbývá tedy než si počkat na další díly.
V této době je poněkud pikantní, že Vikingové jsou zde označováni jako Rusové, asi málo lidí ví že označení Rusů pochází ze Švédska, o něco známější je že první východoslovanskou říši Kyjevskou Rus založil Švédský Viking Rurik a jeho družina, je to podobný případ jako u Bulharů, kdy většinové slovanské obyvatelstvo přijalo pojmenování po svých vládcích, zde po Turkickém kmeni Bulharů který se přesunul od Volhy a ovládnul území dnešního Bulharska.
Kniha Ewraker II v seznamech
v Mé knihovně | 29x |
Druhý díl přímo navazuje na část první. Zlepšilo se autorovo psaní i když strohost příběhu bohužel zůstala zachována. Ovšem což je velmi zásadní, dějově je to jenom slabší odvar z první části. Příběh připomíná komorní inscenaci. Děj se odehrává na jednom dvoře, kde se všichni připravují na místní turnaj. Zajímavější je až samotný závěr a tak jako u první části, v tom nejlepším příběh končí. Počkám si, jestli knihu pan Podšera někdy v budoucnu dopíše. Dávkovat si jí po jednotlivých kapitolách již rozhodě nebudu. Audioknihu opět načetl velmi průměrně pan Libor Böhm.