Expres do Plymouthu / The Plymouth Express přehled
Agatha Christie
Expres do Plymouthu: Ve vlaku je náhodným cestujícím objevena pod sedadlem mrtvola mladé ženy. Zoufalý otec zavražděné, podezírající nenáviděného zetě, se obrátí na Hercula Poirota. Zdá se, že tentokrát se nejedná o velkou záhadu... Ale nebyla by to Agatha Christie, aby čtenáře záhy nepřekvapila nečekanými zvraty ve vyšetřování. Greenshawova kratochvíle: Tak zvláštně nazývají sousedé jeden bizarní dům, obývaný stejně bizarní starou dámou. Jednoho dne je tato podivínka při práci na zahradě zastřelena – šípem, a to je lákavý oříšek pro slečnu Marplovou. Poslední povídka, Dům v Šírázu, nás i pana Parkera Pynea zavede do orientálního Šírázu za jednou tajemnou anglickou lady. Bilingvní česko-anglické vydání.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: 2009 , GaramondOriginální název:
The Plymouth Express, 1974
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Expres do Plymouthu / The Plymouth Express. Přihlašte se a napište ho.
Maličká knížečka - dvojjazyčné - vlevo angličtina, vpravo čeština - a v ní tři povídky od slavné spisovatelky. Potěší studenty angličtiny i milovníky příběhů od paní Christie.
Líbí se mi ten jednoduchý styl psaní, popis krajiny je tak akorát na můj vkus dlouhý, Agata jde rovnou na věc. U té druhé povídky mi vadilo možná akorát že Marplová vše vyřešila lusknutím prstu a policajti byli za trotly. Jinak ale moc fajn čtivo!
Kniha Expres do Plymouthu / The Plymouth Express v seznamech
detektivní a krimi romány anglická literatura slečna Marplová dvojjazyčná vydání Hercule Poirot
Část díla
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Dvoujazyčná kniha. Perfektní pomůcka pro čtení bez slovníku.