Motív X přehled

Motív X
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410688/bmid_motiv-x-4iR-410688.jpg 4 752 752

Fabian Risk série

Fabian Risk bdie pri lôžku dcéry Matilde v Helsingborskej nemocnici. Postrelili ju, leží v kóme – a vinu pripisuje sebe. V tom čase brutálne zavraždia jedenásťročného chlapca, prisťahovalca zo Sýrie. Je to rasistický útok? Mestská kriminálna polícia sa púšťa do komplikovaného vyšetrovania prípadu. Pribúdajú ďalšie zdanlivo náhodné vraždy a Liljaová, Bralo a ostatní z helsingborskej polície sa pri prenasledovaní viacerých páchateľov ocitnú pod príliš veľkým tlakom. Napokon sa Fabian musí vrátiť do služby, hoci rodina ho potrebuje. Šéfka kriminálnej polície Astrid Tuvessonová preruší svoj dvanásťkrokový program odvykania od alkoholu, aj keď sotva začala, pretože musí viesť prácu v paralelných vyšetrovaniach. Fabian vyzbrojený informáciami, ktoré po sebe zanechal jeho mŕtvy kolega Hugo Elvin, začne vlastné vyšetrovanie, ktoré však môže súdržnú vyšetrovaciu skupinu navždy zmeniť, a v stávke je aj jeho vlastný život.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)

Motiv X, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Motív X. Přihlašte se a napište ho.

koki.veru
29.10.2024 5 z 5

Pěkná knížka,zajímavý příběh a samozřejmě otevřený konec. Moc pěkná a povedená série.

Boruvka.cerna
29.09.2024 4 z 5

(SPOILER) Vlastně se hlavní zločin nevyřešil, postranní ano, ale bylo to poutavé, napínavé. Nevím tedy, jak Fabian zdůvodnil, že si jen tak vlezl na půdu k Molanderově tchýni a klasika - zachránili ho švédští kolegové ze spárů smrti jen tak tak, když nečekali na jeho pokyn.
To jsou ale jen drobnosti. Nemám ráda násilí na dětech a jsem ráda, že tato část nebyla příliš podrobná.
Ale dojem z knihy - vše, co patří k detektivce. Jen se musím pustit co nejdříve do pokračování, ať nezapomenu vše podstatné z tohoto dílu. Autor totiž předpokládá, že si čtenář vše pamatuje a v pokračování se s rekapitulací nebo objasněním některých skutečností nezdržuje, což mi někdy dost chybí (když mě např.od posledního dílu dělily skoro 2 roky).

playada
02.08.2024 5 z 5

Líbilo. Ale jak už se tady psalo v komentech, jedná se o vícedílnou záležitost. Proto vás nesmí vyděsit, že věci nedávají smysl .

Knižní novinky (46. týden)

10.11.2019

Knižní novinky (27. týden)

01.07.2019

Kniha Motív X v seznamech