Fakta v pozadí případu Roccamatiových z Helsinek a jiné povídky přehled
Yann Martel
Čtyři povídky z prvotiny kanadského spisovatele, autora světového bestselleru „Pí a jeho život“, zaktualizované pro nové vydání a doplněné jeho předmluvou. Příběhy ukazují na zcela originálního autora, který má nejen fascinující nápady, ale i nezaměnitelný dar tyto nápady zcela mistrovsky ztvárnit a zprostředkovat svým čtenářům. Martel vždycky vychází ze silných emocí, a tak nás nepřekvapí témata jeho čtyř povídek: nemoc a dějiny 20. století, antikoncert ve Washingtonu, popravy a zrcadla a vzpomínky.... celý text
Literatura světová Povídky
Vydáno: 2005 , ArgoOriginální název:
The Facts Behind the Helsinki Roccamatios, 1993
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fakta v pozadí případu Roccamatiových z Helsinek a jiné povídky. Přihlašte se a napište ho.
Hravé, příjemně experimentální a přemýšlivé povídky. Když jsem je četl poprvé hned po vydání, byly pro mě zjevením, po letech už jen příjemná četba.
"Je zvláštní, že tahle nemoc, která mu chce ukrást všechen čas, mu ho zároveň poskytuje tolik, že neví, co s ním. " Smutné příběhy, které musí donutit k přemýšlení i toho největšího ignoranta.
Kniha Fakta v pozadí případu Roccamatiových z Helsinek a jiné povídky v seznamech
kanadská literaturaČást díla
Fakta v pozadí případu Roccamatiových z Helsinek
1990
Jak jsem navštívil smyčcový koncert pro vojína Donalda J. Rankina s disonantními houslemi od amerického skladatele...
Vita æterna – výroba zrcadel
Způsoby umírání
2004 | Pí a jeho život |
2011 | Beatrice a Vergilius |
2016 | Portugalské velehory |
2005 | Fakta v pozadí případu Roccamatiových z Helsinek a jiné povídky |
Občas si zatrhnu nějakou pasáž, která mě v knize zaujme. Tady bych si skoro mohla zatrhnout celou knihu, včetně autorovy předmluvy :) Dlouho jsem si myslela, že Michel Faber je jediný současník svého druhu (který se s lehkostí trefuje do nejhlubší podstaty aniž by drásal) - tedy kromě Pavla Čecha a Shauna Tana samozřejmě, ale ti na to jdou přes obrázky. Teď už jsou dva.
Svěží, mnohovrstevnaté, přemýšlivé. Určitě doporučuji.