Proklít démona přehled
Ed Brubaker
Nicolas Lash konečně našel tajemnou Josephine, ženu, která mu nenávratně zničila život téhož dne, kdy ji potkal, a stála ho nohu i většinu příčetnosti. Přesto se od ní nechává vtáhnout do ještě nebezpečnějšího podniku, který plánovala už celá desetiletí… a který pravděpodobně žádný z nich nepřežije.
Detektivky, krimi Horory Komiksy
Vydáno: 2020 , BB artOriginální název:
Curse the Demon, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Proklít démona. Přihlašte se a napište ho.
První díl byl úžasný, jak jsem si u Brubakera zvykl. Skvělá kresba a výborný příběh. I když mám raději od něj detektivky bez fantasy prvků. Druhej díl byl o fous lepší a třetí byl úžasný. Pak ale kvalita celkem rychle klesla přes jen průměrnou čtyřku až po celkem podprůměrnou pětku. Nevím zda došly nápady nebo byl nějaký tlak na prodloužení, které nepřineslo efekt. Navíc nechápu tu změnu kresby na tu příšernou v části pětky. No škoda. Ale první tři díly jsou paráda.
Excelentní, myslím, že autor dal svému dílu přesně tu délku, aby nespadl do nějaké otravné repetetivnosti a aby odvyprávěl svůj příběh originálně, dostal tam všechno to, co tam dostat chtěl a nevycpával to nějakou zbytečnou vatou. Jízda je to opět parádní, drsná a bez skrupulí. Udělal jsem tu chybu, že jsem se před čtením podíval dozadu. V předešlých čtyřech dílech tam byly obálky - v tomto, jak jinak, jsou obálky před každým sešitem a na konci není ani jedna stránka navíc, takže jsem věděl, kam to směřuje a jak to dopadne:/ No nešť, ta cesta k tomu konci byla dost zábavná i tak, ale doporučuju se na konec nedívat. Kresba, barvy, dialogy, styl odvyprávění, atmosféra, pan Biskup, vše dokonalé, včetně konce, kdy hlavní hrdina, stejně jako skoro ve všech Lovecraftových dílech končí nepříčetný, což jistě není náhoda, ale zcela záměrná pocta Mistrovi. Za mě až nečekaně nadšená spokojenost. Nemám co vytknout a dávám 10 z 10, když i šmejděníčko stálo za to:)
Knižní novinky (48. týden)
22.11.2020
„...já ti fakt nechci ublížit...přísahám...“
„Když zavře oči, ocitá se na místě, kde její sny zdivočí.“
„Chtěla ho vyrvat smrti, aby ho mohla znovu zabít.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Proklít démona v seznamech
detektivní a krimi romány komiksy horory
2013 | Batman: Kameňák a další příběhy |
2011 | Captain America: Omnibus: Kniha první |
2012 | Každý je zločinec |
2020 | Zatmívačka |
2015 | Poslední z nevinných |
Skvelý koniec a príbeh sa krásne a v rámci možností logicky uzavrel. Samozrejme pár otázok zostalo nezodpovedaných, ale to sa dalo čakať. Som veľmi rád, že príbeh krásnej a nebezpečnej Josephine sa skončil tak ako sa skončil a záver bol fakt psychedelický s úžasnými hororovými výjavmi a Ed so Seanom sa predviedli v plnej paráde. Jednoznačne kto má rád lovecraftovský horor, tajomno, krásne nahé ženy a veľa zvratov, tak si túto sériu určite užije. Odporúčam celú sériu, je to fakt výnimočné dielo a od Eda Brubakera mám už prečítané takmer všetko, čo od neho vyšlo, ostalo mi už len Místo činu.