Fenomén Trump - Poslední vzpoura bílých mužů přehled

Fenomén Trump - Poslední vzpoura bílých mužů
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310495/bmid_fenomen-trump-posledni-vzpoura-bily-HBu-310495.jpg 3 24 24

Zpráva o proměně světa Kniha Fenomén Trump s podtitulem Poslední vzpoura bílých mužů přináší překvapivý pohled na současný svět, v němž vše navzájem souvisí: problém uprchlíků v Evropě, masivní rozvoj sociálních sítí, mocenský ústup dosavadních elit, feminismus i nástup politiků jako je Donald Trump nebo Miloš Zeman. Kniha zdaleka není jen o Trumpovi nebo Americe a činí tak mimořádně atraktivní formou příběhů. Autor knihy, spisovatel a komentátor Tomáš Klvaňa (1967) žil řadu let ve Spojených státech, kde působil na tamních univerzitách. Nyní přednáší jako hostující profesor na prestižní New York University a připívá do řady českých, západoevropských i amerických periodik.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Fenomén Trump - Poslední vzpoura bílých mužů. Přihlašte se a napište ho.

Česneksmedem
14.11.2024 4 z 5

(SPOILER) „Doba je nervózní, protože se začínají
hroutit jistoty a nikdo neví, kde to skončí.“
Citát z knihy

Nedbal jsem poměrně nízkého hodnocení a přečetl si knihu, ve které je jedním z témat staronový prezident USA. Musím konstatovat, že to bylo čtení poučné. Například jsem se dozvěděl, že pokud někdo blbě kouká, vypadá jako Václav Klaus vystavený veřejné kritice. Také jsem se dozvěděl, co znamená „měkká bigotnost“. Prozradím jen to, že to má něco společného s menšinami i obyvateli Prahy. Samozřejmě se také probíralo téma rasismu. Kdysi se za rasismus považoval rasismus. Dneska se za rasismus považuje prakticky všechno. Navíc se vždy najdou Eskymáci, kteří ochotně poradí, jak přežít horko. Možná to ale vidím moc tmavě šedě.

stavlamich
19.12.2020 4 z 5

Nevím, jestli bych tuto knihu mohla číst, pokud bych s autorem nesouhlasila. Trump zde totiž není hodnocen příliš kladně, ale zato mi přijde, že většinou dost objektivně. Uvidíme, co nám jeho prezidentování přinese...

jurasekh
27.02.2020 4 z 5

Tomáše Klvaňu znám osobně, takkže jsem byl zvědav na jeho argumentaci. Musím říct, že kniha se mi líbila. Ačkoliv nejsem znalostmi z přímé zkušenosti z USA tolik vybaven, jako je autor, z jeho vývody i závěry souhlasím.

Kniha Fenomén Trump - Poslední vzpoura bílých mužů v seznamech

osobnosti politologické eseje

Tomáš Klvaňa
česká, 1966
2016  66%Fenomén Trump - Poslední vzpoura bílých mužů
2011  62%Marina
2017  53%Možná přijde i diktátor. Proč už zase ztrácíme svobodu a nikomu to nevadí
2023  83%Kuba: Stručné dějiny konce
2024  60%Svět podle Trumpa