Labyrint smrti přehled

Labyrint smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290184/mid_labyrint-smrti-YCB-290184.jpg 5 89 89

Fighting fantasy série

< 6. díl >

Napůl dobrodružný příběh, napůl hra. Kniha, jejímž hlavním hrdinou jsi ty! Ve spletitém labyrintu Fang na tebe čekají nepoznané hrůzy! O vítězství v Zápasu mistrů se pokoušel už nespočet dobrodruhů, dosud však nikdo nepřežil. Labyrint smrti vymyslel a zkonstruoval ďábelský baron Sukumvit a vybavil jej promyšlenými pastmi a strašlivými nestvůrami, které tvé schopnosti prověří na maximum!... celý text

Dobrodružné Fantasy Gamebooky
Vydáno: , Perseus
Originální název:

Deathtrap Dungeon, 1984


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Labyrint smrti. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (16)

Advy
10.07.2024 4 z 5

Labyrint smrti není dobrá volba pro začátečníky. Vlastně je to volba hodně špatná, protože by se mohlo stát, že budete gamebooky považovat za týrání nebohých hráčů krutými spisovateli. :)
Livingstone zřejmě naznal, že jeho dosavadní knihy byly moc snadné a vytáhl se s knihou, která v rámci první desítky patří k nejobtížnějším. Labyrint smrti je drsný, krutý, tvrdý a jedinou chybku, ať už je to špatné odbočení, špatné rozhodnutí nebo špatný hod, trestá bolestivou smrtí.

Kniha sice tak jako obvykle hrdě hlásá, že při volbě ideální cesty je příběh snadno dohratelný i s nejnižšími statistikami, ale když si to schválně vyzkoušíte, zjistíte, že za průměrné Staminy potřebujete statistiky Umění boje a Štěstí na hodnotě 11, abyste měli zhruba čtvrtinovou šanci na vítězství. Labyrint je určen hardcore hráčům, kteří jsou připravení rozehrát knihu třeba 15x. Žádné obecné doporučení pro Labyrint smrti neexistuje. Když budete hrát opatrně, párkrát vám to vyjde a pak vinou opatrnosti zemřete. Když zkusíte agresivní hru, občas to klapne a vzápětí na to doplatíte. Zkusit vše prozkoumávat je dobré ale ne dokonalé řešení, protože i průzkum v nesprávný moment vás zabije. A snažit se dojít co nejdál bez zkoumání okolí zase způsobí, že nenajdete klíčové předměty. Smrt může přijít na každém rohu a nikdy dopředu nevíte, zda úkon který chcete provézt, nebude váš poslední.

Ještě jsem nic neřekl o příběhu. Byla by chyba ho opomenout. Skupina odvážných hrdinů se snaží proklestit si cestu proslulým labyrintem Fang a zvítězit na slavném Turnaji mistrů pořádaném baronem Sukumvitem. Turnaj, který je plný pastí, nástrah, nebezpečí a prakticky není možné v něm vyhrát. Zatraceně lákavé pro pravého hrdinu... Zkrátka taková fantasy verze soutěže Ninja Warrior.
Potěší různé logické hádanky a spolupráce s jedním konkurentem, což je vůbec první případ putování s vedlejší postavou v rámci FF série. Drobné odkazy na předchozí Město zlodějů zase stvrzují, že knihy FF se odehrávají v jednom univerzu.

Hodnocení příběhu - 40%
Obtížnost - 9/10
Délka - 400 odkazů

tony6464
10.07.2023 4 z 5

Po letech jsem si jej zahrál znovu, po přečtení ostatních komentářů jsem se celkem divil, že to hodně lidem připadá jako jeden z těžších gamebooků, protože jsem si pamatoval, že mi to tak nepřišlo a kupodivu i po letech se mi to povedlo projít celkem snadno - možná štěstí, možná jsem si podvědomě něco pamatoval, aniž byhc si to uvědomoval. Každopádně, velice povedený gamebook a krásné kresby.


jiri0330
20.03.2023 4 z 5

Labyrint smrti barona Sukumvita jsem hrál HODNĚ dlouho, dílem proto, že patří k těm obtížnějším a smrt číhá všude, a také proto, že jsem ho hrál poctivě a vždy po úmrtí začal od začátku, resp. od odkazu, kde se poprvé háže kostkami. Což často omrzí, proto jsem si dával mezi hraním i delší pauzy. Než jsem jím úspěšně prošel, zemřel jsem 13krát, asi tak z poloviny v soubojích a zbytek kvůli špatným rozhodnutím, smůle nebo nečekaným pastem. Jsou třeba vysoké všechny výchozí hodnoty, jinak to podle mě ani dohrát nejde. Souboje jsou čím dál obtížnější, utrpíte hodně zranění s malými možnostmi léčby. K udržení mého zájmu a motivace to dohrát přispěl humor a zajímavé lokace a nepřátelé. Netradičním prvkem byla i dočasná aliance s jedním ze soutěžících. Nedoporučuji začátečníkům nebo méně trpělivým.
Plusy: Spoustu zajímavých prostředí a nepřátel.
Mínusy: Příliš velká obtížnost, která může odrazovat od poctivého hraní.
Zábavnost: 8/10
Obtížnost: 10/10

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Labyrint smrti v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených128x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce56x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech1x