Firma přehled
John Grisham
Zní to až příliš dobře, aby to mohla být pravda. Přijetí do nenápadné právnické firmy Bendini, Lambert & Locke v Memfisu je splněný sen. Vysoký plat, zdravotní pojištění, splacení dluhů, ručení na hypotéku, luxusní firemní BMW, budoucí místo mezi společníky… Mladý, chytrý a ctižádostivý Mitch McDeere s manželkou Abby jsou nadšení, že se mohou stát součástí místní komunity a směřovat k bohatství a klidnému rodinnému životu. Proč to ale vypadá, že se z téhle firmy dá odejít jenom „nohama napřed“?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno:Originální název:
The Firm, 1991
Interpreti: Martin Písařík
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Firma. Přihlašte se a napište ho.

Fíha, tak to byla jízda. Moje první Grishamovka, a paráda.
Mladý sebevědomý právník dostane životní nabídku, která se neodmítá. Alespoň to tak zezačátku vypadá. Když potom přijde prozření, musí zapojit veškeré mozkové závity, důvtip a lstivost, aby dokázal ochránit své blízké, ale především zmizet, a to i přes mafii a federální agenty, které má v zádech.
I když už uplynula nějaká doba od napsání, a metody a hlavně technologie mafie i FBI se posunuly do úplně jiné roviny, příběh je pořád chytlavý a má spád.

Kniha s mafiánskou tematikou - to jsem z anotace nevěděla, jinak bych si knihu nevybrala. Nebyl to můj šálek kávy. Přečteno do čtenářské výzvy 2024 - Kniha, jejíž název (či autor) zazněl v seriálu Přátelé.
Kniha Firma v seznamech
v Mé knihovně | 331x |
zfilmováno napětí USA (Spojené státy americké) advokacie podniky, firmy daně právníci zfilmováno – TV seriál kriminální thrillery právnické prostředíAutorovy další knížky
2012 | ![]() |
2000 | ![]() |
1997 | ![]() |
2018 | ![]() |
1998 | ![]() |
Grishamovky mě opravdu baví a tohle bylo hodně čtivé.
Ke konci malinko překombinované, ale opravdu jsem se od toho nemohl odtrhnout. Film jsem neviděl, ale asi zkusím.