Foodstyling - Současné trendy aranžování pokrmů přehled
kolektiv autorů
Víte, kam dát na talíř maso a kam přílohu? Umíte moderně servírovat jídlo? Kniha nabízí přehled téměř 80 technik krok za krokem, seznam surovin i potřebného vybavení. Najdete zde praktické tipy, jak vybrat nádobí, prostřít stůl a najít zajímavou a estetickou úpravu talíře tak, abyste ohromili hosty. Základní foodstylingové techniky pro sladké i slané suroviny si brzo osvojíte a koláčová mřížka, okurkový lotos, tvarované želé, bramborové mřížky, ovoce máčené v čokoládě nebo parmezánové košíčky budou často zdobit vaše jídlo.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Foodstyling - Současné trendy aranžování pokrmů. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (2)
Krásná kniha pro milovníky gastronomie a estetiky :D
Spousta tipů jak naservírovat pokrmy, cukrářské ozdoby krok za krokem, seznam jedlých květů atd. Ocenila jsem postupy krok za krokem, srozumitelně napsané a s fotkami.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Foodstyling - Současné trendy aranžování pokrmů v seznamech
v Přečtených | 3x |
v Knihotéce | 4x |
v Chystám se číst | 5x |
v Chci si koupit | 3x |
Štítky knihy
estetika stolování, servírování, stolničení aranžování
Zajímavá kniha pro všechny, kteří se chtějí seznámit s tajemným světem prezentace pokrmů :) Kniha nabízí řadu praktických rad a postupů, zaměřených zejména na dezerty, případně těsta. Najdeme zde návody na úpravu čokolády, karamelu, ovoce, různá těstová kolečka, spirálky, košíčky atp. Ze slaných pokrmů pak návody na salátové listy, zeleninové oblohy, případně mléčné výrobky.
Kromě konkrétních postupů kniha nabízí také úvod k aranžování stolu, základnímu kuchařskému vybavení, přípravě menu a plánu na jeho realizaci a jedlé květy. Jediné, co jsem trochu postrádala je obecná kompozice jednotlivých pokrmů a různé pohledy na jejich prezentaci.