Francouzské pohádky přehled
Václav Cibula
Francouzské lidové pohádky převyprávěl Václav Cibula, ilustrovala Vlasta Baránková. Soubor málo známých či u nás neznámých pohádek z různých oblastí Francie. Poutavé pohádkové příběhy francouzských lidových vypravěčů. 1. vydání.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Francouzské pohádky. Přihlašte se a napište ho.
Krásné, čtivé a poučné pohádky, přesně takhle to má být a tak se mi to líbí.
„Kdo říká, že pohádky mají číst pouze děti? Děti především, děti v každém případě. Ale běda člověku, který už všechny své pohádky přečetl!“
Pohádky se mi líbily. Některé se podobaly těm od Boženy Němcové nebo bratří Grimmů, které známe všichni z našeho dětství. Motivy pohádek byly také inspirovány evropskými pohádkovými postavami, např. čert, kouzelná babička, pocestný, víla, hloupý/chytrý Honza. Část námětů jistě čerpaná i z francouzských bajek. Určitě doporučuji k přečtení.
Tajemný cizinec, Dáma z Monsoreau a dalších 44 eknih zdarma ke stažení
25.07.2022
„Snaž se žít s živými, a hlavně dávej pozor, abys nezůstal sám.“
„Ten, kdo nic nemá, bývá leckomu na obtíž.“
Kniha Francouzské pohádky v seznamech
pohádky lidové pohádky francouzské pohádky
Část díla
1981 | Nové pražské pověsti |
1970 | Meč a píseň |
1963 | Hrdinské legendy staré Francie |
1989 | Cid a jeho věrní |
Pěkné pohádky. V něčem určitě odlišné od těch našich a v mnohém naopak podobné těm, které se vyprávějí u nás. Ale jedno mají společné, určitě se čtenářům nebo posluchačům líbí, jinak by se nedochovaly dodnes.