František z kaštanu, Anežka ze slunečnic přehled

František z kaštanu, Anežka ze slunečnic
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410970/bmid_frantisek-z-kastanu-anezka-ze-slune-Rjt-410970.png 4 40 40

Málokdo má rád podzim. Ve městech se válí žlutá mlha, smog a padá kyselý déšť, v lese je sychravo a na holých polích rozmoklá hlína. Právě v takovém lezavém nečase se v šípkovém keři potkají dva malí zkřehlí bezdomovci. Dětská poezie Radka Malého patří k tomu nejlepšímu, co současná česká básnická tvorba může nabídnout. Také jeho prozaická tvorba pro děti má svůj osobitý, nezaměnitelný styl a nebojí se rozvíjet někdy až nonsensové obrazy, které jsou však pro děti nevyčerpatelným zdrojem poetické hry, v níž se mohou nechat unášet básníkovým pohledem, ukazujícím jim tu tvář světa, kterou v dnešní hyperkonzumní době už ani nemají možnost poznat. Básnický svět Radky Malého je velmi barevný a jeho nápady svěží a neotřelé. Lyrická podzimní pohádka o dvou bezdomovcích z holých polí – Františkovi vyloupnutém z kaštanu a Anežce ze slunečnic je vlastně podobenstvím o životním putování a o tom, že někdy se musíme rozejít, abychom se zase mohli setkat. Napínavý a přitom několikavrstevný text talentovaného autora „zlehčují“ vtipné ilustrace Galiny Miklínové, výtvarnice, jejíž obrázky básníkům velmi svědčí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize František z kaštanu, Anežka ze slunečnic. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (7)

yellowbanna
30.10.2019 3 z 5

Útlá, podzimní, poetická. Ale pro mě i mé děti možná až moc jinotajná. Ony jí zas tak úplně nerozuměly a mě v ní až skoro rušily vsunuté útržky z Františkova románu. Mimochodem, v něm se děti ztratily už úplně - kombinací úmyslně zastaralé češtiny a faktu, že úryvky na sebe nijak nenavazovaly. Mám Radka Malého ráda, ale od této knížky jsem asi měla trochu jiné očekávání. Ilustrace Galiny Miklínové jsou ovšem luxusní.

broskev28
16.03.2018 5 z 5

Pro čtenáře zazvorek: náš osmiletý syn si ji v knihovně sám vybral, přečetl ji a potom mi ji donesl, abych si ji taky přečetla, protože je opravdu krásná. A byl moc smutný, když jsme zjistili, že už je vyprodaná a že si ji nemůžeme koupit domů . . .


jarki
22.11.2017 4 z 5

Krásná, zajímavá a hezká ilustrace

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha František z kaštanu, Anežka ze slunečnic v seznamech

v Přečtených61x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech10x