Portrét neznámé ženy přehled

Portrét neznámé ženy
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505432/bmid_portret-nezname-zeny-1h4-505432.jpg 4 42 42

Legendární špion a restaurátor uměleckých děl Gabriel Allon konečně opustil post šéfa izraelské rozvědky a usadil se v Benátkách – jediném místě, kde našel klid. Celé dny tráví toulkami ulicemi a kanály města postaveného na vodě a utíká před démony minulosti. Když ho však výstřední londýnský obchodník s uměním Julian Isherwood požádá, aby prošetřil okolnosti nálezu a výhodného prodeje staletého mistrovského díla, Gabriel se ocitá ve smrtící hře na kočku a myš, v níž nic není takové, jak se zdá. Allon brzy zjistí, že dotyčný obraz – portrét neznámé ženy, jehož autorem je údajně Antoine van Dyck – je téměř jistě zdařilá kopie. V touze najít záhadného padělatele a odhalit tak miliardový podvod mezi elitou světa umění vymyslí jednu z nejpropracovanějších lstí své kariéry. Má-li však plán uspět, musí se Gabriel stát největším falzifikátorem umění, jakého kdy svět viděl. Portrét neznámé ženy je výpravou do temného světa, kde bezohlední obchodníci s uměním denně podvádějí své klienty a bohatí investoři považují velká umělecká díla jen za další komoditu, kterou lze koupit a prodat se ziskem. Od elegantního úvodu až po nečekané zvraty v závěru je tento román skutečným mistrovským dílem. Je také dalším důkazem toho, že Daniel Silva jako autor špionážních románů a thrillerů nemá konkurenci.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , HarperCollins Polska
Originální název:

Portrait of an Unknown Woman


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Portrét neznámé ženy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Dandulka
29.04.2024 odpad!

Zdá se, že se nám autor vyčerpává, tohle už nebyl špionážní román ,na jaký jsme zvyklí.

Nofar197
22.01.2024

archivářka115 : Portrét neznámé ženy jsem zatím nečetla, ale asi byste neměla Gabriela Allona hned házet přes palubu. Přečtěte si Smrt ve Vídni, Agenta Mossadu, Zpovednika nebo Novou dívku. Určitě změníte názor.


archivářka115
15.01.2024 2 z 5

Toto byla první knížka, kterou jsem o legendárním špionovi četla. První část se mi líbila. Dobře se četla. Ovšem druhá část mě zklamala. Nemohla jsem se do ní začíst. Byla to příšerná nuda, takže jsem knížku nedočetla.
Zkusím si přečíst jestě nějakou špionážní knižku, ale jestli to bude stejná nuda, tak u mě Gabriel Allon skončí.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Portrét neznámé ženy v seznamech

v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených1x
v Knihotéce69x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x