Kosmické proudy přehled

Kosmické proudy
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123436/kosmicke-proudy-123436.jpg 4 197 197

Země je radioaktivní a život na ní je možný jen v rezervacích. Nejžádanějším zbožím ve vesmíru je florinský kyrt. Dvě nejmocnější planety - Sark s Trantorem - bojují o nadvládu Vesmíru. Rik, florinský dělník bez paměti, hledá svou minulost. Kam spěje osud Vesmíru?

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Triton
Originální název:

The Currents of Space, 1952


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kosmické proudy. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (21)

_jukL
17.09.2024 4 z 5

Mno, Kosmické proudy jsou v této sérii patrně nejlépe koncipovanou knihou z pohledu děje a postav, romantika a kdo kde se s kým líbal tu hraje jen minoritní roli, čtenář má pocit, že se konecně účastní něčeho skutečně důležitého a to je mu nakonec i potvrzeno. Nicméně ani tak se knize nepovedlo dostat celou sérii ze stínu samotné Nadace a robotické série. Asimov chce doplnit nadační svět o nějaké doplňkové zboží, ale v každé knize se dopouští lehce koncepčních chyb - zde chce věnovat vysloveně politice v době teprve vnikající říše Trantoru, ale je to opět takové nějaké splácané v závěru na hromadu. Nemůžu najít ta správná slova pro dojem, který ve mně tento cyklus zanechal, asi se to blíží hernímu DLC, které se tváří jako plnohodnotný příběh, ale je to jen exkurze do několika příběhů vedlejších postav.

Palorizek85
10.07.2024 4 z 5

Za mě určitě dobrá kniha, ale něco tomu chybělo. Děj byl napínavý, zajímavý, ale závěr mi přišel takový trochu uspěchaný. I tak to pořád stálo za to.


Lolila
22.03.2024 5 z 5

Nemám veľmi čo dodať.... stále výborné čítanie. Na začiatku sa stratí kosmoanalytik a od toho sa odvíja dej, kde nechýba politika, akcia a aj detektívna práca.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vražedná temnota, Nezkrotná říše a další knižní novinky (39. týden)

24.09.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kosmické proudy v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených307x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených7x
v Knihotéce164x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech4x