Grétka přehled
Astrid Lindgren
Grétka má sedem rokov a spolu s rodičmi a mladšou sestrou Betkou býva v domčeku na Vŕšku. Občas býva roztopašná, no vždy má plnú hlavu úžasných nápadov a so všetkým si vie poradiť. Pre Betku vymýšľa rôzne neobyčajné hry a zábavky, ktoré sa jej zvyčajne celkom vymknú z rúk. Potom si to vyčíta a zosmutnie. Veľmi rada by bola vždy milá a poslušná. Sestry si užívajú nádherné detstvo a vôbec im neprekáža, že dospelým občas z ich výčinov vstávajú vlasy na hlave.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2008 , Slovart (SK)Originální název:
Madicken, 1960
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Grétka. Přihlašte se a napište ho.
![AlexandraBane AlexandraBane](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/327273/m_alexandrabane-f9y.jpg?v=1609595339)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Madynku jsem milovala už jako dítě (taky ta knížka chudák podle toho vypadá), četla jsem jí pořád dokola. Tak jsem si řekla, že si jí po těch letech zopakuju a miluji jí pořád stejně i po těch letech. Takže jí stoprucentně můžu doporučit všem maminkám a jejich dětem.
Kniha Grétka v seznamech
v Mé knihovně | 79x |
1962 | ![]() |
2001 | ![]() |
2007 | ![]() |
1998 | ![]() |
2007 | ![]() |
Kniha nalezená v knihobudce. Mám moc ráda Astrid a její knihy. Bohužel pro Madynku patří Děti z Bullerbynu mezi mé nejoblíbenější knihy. Příběh to je v každém případě hezký, milý a veselý. Krásné čtení před spaním.