Hněv krále démonů – Ústup přehled
Raymond E. Feist
Invaze, jejíž rozsah si s výjimkou účastníků výprav na Novindus nedokáže nikdo ani představit (natož aby v něco takového uvěřil), je na dosah. K obraně Ostrovního království se spojují složité intriky vůči Quegu s diplomatickými ústupky Keshi, výsledky dlouho plánovaných vojenských příprav s improvizacemi, které si vynucuje hrozba ještě nebezpečnější invaze démonů. Ti se po vyplenění planety Saaurů snaží otevřít brány na Midkemii a pro své záměry využívat právě Smaragdovou královnu a její hadí spojence. V okamžiku, kdy začínají poblíž Krondoru přistávat první desetitisíce útočníků, se celá spletitá mašinérie obránců dává do pohybu. V první fázi však není šance na odražení vpádu a lze učinit jen jediné – ustupovat, a přitom se snažit protivníkovi způsobit co největší ztráty…... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2010 , WalesOriginální název:
Rage of a demon king, 1997
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hněv krále démonů – Ústup. Přihlašte se a napište ho.
Spíše než ústup, nazval bych tenhle díl přípravami. Všichni už víme, že se chystá velká válka, kdy vojska Smaragdové královny mají za cíl se přepravit přes oceán a napadnout Ostrovní království. Po celou dobu se tak Království připravuje na tuto mohutnou invazi a intrikuje, aby si zajistilo své hranice s Keshí nebo donutilo své potenciální nepřátele, aby se alespoň na čas stali jejich spojenci. Kniha pak končí vyloďováním nepřátelské armády u Krondoru.
Hlavními postavami tu jsou stále Erik a Rupert, i když větší prostor začnou dostávat i Pug s Mirandou.
Tak ti nevím, Blaženo. Do cca třetiny knihy je to zase zdlouhavé vyprávění o Krondoru. Šeď a až skoro nuda, jak to bylo čtyři díly předtím.
Málem jsem už knihu odložil. Týden jsem na ni nesáhl. Nakonec jsem si řekl, že je škoda to vzdát, když už jsem měl přečetno cca 150-160 stran a dal jí poslední šanci.
A nestačil se divit.
Autor najednou zcela nelogicky z kapitoly na kapitolu přehodí výhybku a začne psát, jako by to byla úplně jiná část ságy o trhlinových válkách.
Konečně začal pořádně řešit Smaragdovou královnu a její hadí spojence, Midkemii, všechny mágy a bohy, Zapojil i postavy z dřívějších ság a celé to najednou dostalo grády.
Konečně! Skoro pět dílů, než se autor dostal tam, kde sága má smysl!!!
Načínám šestý díl a jsem zvědav, jestli už konečně autor zůstane u této dějové linky, nebo se zase ztratí v nějakých sáhodlouhých více-méně zbytečných odbočujících výlevech.
Na to, abych si oblíbil nové postavy měl Hadí sáze stačit maximálně první díl. Maximálně!
Tak snad už to od teď už jen pofrčí!!!
Kniha Hněv krále démonů – Ústup v seznamech
1996 | Mág – Učedník |
1997 | Dcera Impéria |
1996 | Mág – Mistr |
2003 | Čestný nepřítel |
1996 | Stříbrný trn |
Konečně jsem si dobře početl