Hamnet přehled
Maggie O'Farrell
Manželský pár, který žil v osmdesátých letech šestnáctého století v Henley Street ve Stratfordu, měl tři děti, starší Susannu a mladší dvojčata Hamneta a Judith. Hamnet zemřel v roce 1596 ve věku jedenácti let. Zhruba o čtyři roky později napsal jeho otec hru Hamlet. Hamnet se inspiruje životem slavného dramatika. Je to příběh o poutu mezi dvojčaty a o manželství poznamenaném žalem. A také o neobyčejné ženě, jejíž jméno se většinou zmiňuje jen na okraj, o bleše, která se nalodí v Alexandrii, a o synovi rukavičkáře, jenž se pro milovanou ženu vzepře konvencím. Ze všeho nejvíc je to ale něžné a nezapomenutelné vyprávění o chlapci, na nějž se téměř zapomnělo, avšak jeho jméno přetrvává v jedné z nejslavnějších her literární historie.... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2022 , ArgoOriginální název:
Hamnet, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hamnet. Přihlašte se a napište ho.
V životě Williama Shakespeara je několik období, o kterých nejsou žádné záznamy a informace. Autorka nám ve své knize předkládá jednu z možností. Jak probíhalo jeho dětství, manželství, narození jeho dětí, posléze smrt jeho syna, jak se s ní všichni vyrovnávali a jak vlastně došlo k tomu, že se stal jedním z nejvýznamnějších světových dramatiků.
Mně se knížka líbila, je to hezké dovolenkové čtení.
Za mě bohužel zklamání. Nevyhovoval mi styl vyprávění a nebavilo mě to. Nedokázala jsem se do příběhu vcítit
Lvi na výsluní a další knižní novinky (22. týden)
29.05.2022
Kniha Hamnet v seznamech
Anglie Londýn renesance zfilmováno 16. století William Shakespeare, 1564-1616 historické romány fiktivní životopisy, biografieAutorovy další knížky
2022 | Hamnet |
2024 | Kdo mě vzal prvně za ruku |
2023 | Portrét novomanželky |
2021 | Kam chodia snehoví anjeli |
2022 | Chlapec, ktorý stratil iskru |
Je to krásně napsaný příběh, čtenáře naprosto vtáhne. Je ovšem velmi smutný - vůbec se mi jej nechtělo číst, viděla jsem, že směřuje do nevyhnutelného konce a ten jsem si nepřála. Ale jsem ráda, že jsem jej přečetla, i když se to neobešlo bez slz.