Slepá bohyně přehled
Anne Holt
Hanne Wilhelmsen série
1. díl >
První díl z velice úspěšné kriminální řady od nejlepší norské autorky, bývalé ministryně spravedlnosti, která realisticky, nesentimentálně a mimořádně barvitě odhaluje, jak studená temnota panuje ve Skandinávii. Holtová dokázala vytvořit vskutku brilantní hrdinku, nebývale zajímavou, komplikovanou a nepříliš sympatickou Hanne Wilhelmsenovou. Bohyně spravedlnosti je slepá, a tak musí Hanne a její kolegové odvést práci za nic. Ocitáme se ve víru vyšetřování vraždy, která je spojená s obchodem s drogami. Postupně se rozplétá korupční aféra a nitky vedou až na ta nejvyšší místa. Prestižní ocenění Rivertonprisen za nejlepší norský krimi román roku 1994.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2013 , JotaOriginální název:
Blind Gudinne, 1993
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slepá bohyně. Přihlašte se a napište ho.
Prvně jsem četla druhý díl, který mě moc neoslovil (dvě hvězdy), ale i tak jsem dala šanci prvnímu dílu a nelituji. Kniha se mi moc líbila, dobrý děj i propracovaný, líbily se mi i vedlejší linie knihy. A rozhodně si přečtu i třetí díl.
za mne výrazně slabší nežli dvojka, četla jsi ji jako druhou z knih a ta druhá se mi líbila více, byla přesvědčivější.
Knižní novinky (14. - 21. 1.)
13.01.2013
Kniha Slepá bohyně v seznamech
norská literatura severská krimi
2013 | Slepá bohyně |
2009 | To, co je moje |
2014 | Smrt démona |
2013 | Požehnáni ti, kdož žízní |
2013 | 1222 metrov nad morom |
S touhle knihou jsem se celkem dost prala.
Ze začátku mě příběh moc neoslovil,ale, když se to rozjelo nemohla jsem přestat číst.
V některých pasážích mi vadil detailní popis scén (nezajímá mě, že v krabici od pizzy zůstaly žampiony atd.), na druhou stranu mě to od čtení nerušilo tolik,abych knihu zatratila.
Bylo to nenáročné a zajímavé čtení.