Harfeníci severu přehled

Harfeníci severu
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472538/bmid_harfenici-severu-E3o-472538.jpg 4 56 56

Ilusie série

1. díl >

První díl série Ilusie: Harfeníci severu v přepracovaném a rozšířeném vydání se vrací na sever jako e-kniha a audiokniha, kterou namluvil Zdeněk Hručka. Sever znovu zní rytmem a harfeníci začínají boj o svobodu malého národa.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harfeníci severu. Přihlašte se a napište ho.

Metla
15.02.2025 3 z 5

Jednou se to stát muselo. Doporučení nejlepší kamarádky se dosud setkala s nadšením, spokojeností, nebo nějakým hlubším tématem k zamyšlení, novou perspektivou a podobně. Poprvé se můj vkus s jejím úplně nesešel. Nevhodná nálada pro tento typ fantasy? Potom se nedostavila zhruba půl roku, tak dlouho jsem audioknihu poslouchala. Je dlouhá, jistě, ale důvod, proč jsem ji vyhledávala tak zřídka, leží jinde.
1) K hlavní hrdince jsem si nenašla cestu, spíše mě konstantně sra... ehm, iritovala. Temperamentní, fyzicky zdatná, naivní... trubka. To je ovšem můj tradiční problém, málokdo dokáže napsat ženskou tak, abych ji měla ráda. Mezi harfeníky se pár oblíbenců našlo, ale buď se v textu vyskytovali nedostatečně, nebo s nimi autorka naložila krutě.
2) Nejsem příliš duchovně založená osoba, jakákoliv mytologie a spiritualita je mi poměrně cizí, ta severská není výjimkou. Takže zápletka s tímto silným kořením u mě kladné body nenahnala. Žena - matka - země, pardon, bez toho se přízemní osoba mého ražení obejde.
Možná jsem knihu měla spíše číst. Pan Hruška má sice příjemný hlas a snažil se rezonovat s atmosférou knihy, na můj vkus však občas poněkud přehrával a zvláště scény, kdy Sarai trpí (bože, zabijte už ji někdo!), byly v hysterii přednesu téměř neposlouchatelné. I ten občasný humor bych asi lépe přijala v psané formě.
Suma sumárum, nejsem si jistá, jestli se pouštět do dalšího dílu, přestože je čtenáři adorovaný. Uvidíme, možná časem...

Penicuik333
29.07.2024 3 z 5

Tohle je neobycejna kniha. Dlouho mi unikala a nemohla jsem se zacist. Nejak mi neslo pristoupit na jeji nekonvencnost a netradicnost. Ale jakmile se zactete, je to neopakovatelny zazitek. Cesky humor, sarkasmus, ironie. Finska zima, Kalevala, sauny, koralka, jezera. Hudba, kterou muzete slyset i z psaneho textu. Hrdinove, kteri nejsou patetickymi americkymi fantasy hrdiny, kteri nejsou dokonali, ale kteri jsou lidsti, barevni a se kterymi vse mnohem snaze soucitite.
Jedno velke doporuceni.

TátaNaBylinkách
12.01.2024 5 z 5

Začetl jsem se do toho tak, že to pomalu smrdělo zanedbáním péče o děti :-)) Toto dílo považuju za geniální. Má to všechno: mystiku, boj, hodně krve, politiku, romantiku a hodně sarkastického, někdy až absurdního humoru. Čistých 100%.

Kniha Harfeníci severu v seznamech

v Mé knihovně42x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)