Hrdý Budžes přehled

Hrdý Budžes
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/2748/hrdy-budzes-2748.jpg 5 2396 2396

Helenka Součková série

1. díl >

Chcete se zasmát, zastydět a zavzpomínat? Prvními roky husákovské normalizace, tak jak se v řadě komických i méně veselých příhod a situací promítala do života dětí i dospělých z jednoho okresního města, nás v této knize provází bystrá, leč přiměřeně naivní žákyně druhé třídy ZDŠ v Ničíně Helenka Součková. Po mimořádném ohlasu vychází kniha v novém vydání a zároveň byla úspěšně uvedena jako divadelní hra.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrdý Budžes. Přihlašte se a napište ho.

freejazz
08.11.2024 5 z 5

nevím, kde se ztratilo moje hodnocení této knížky.
našel jsem ji v antikvariátě za nějaké dvě eura. a vzal jsem ji proto, že měla vepsané dlouhé věnování - matky dceři. matky, která tu dobu určitě prožila a kniha ji zasáhla. dceři, které to bylo šumafuk a jako nepotřebnou veteši se knížky zbavila. přiznávám, že u mně v knihovně stála v řadě vedle dalších nepřečtených knih.
a pak jsem ji vzal do ruky. a nepustil, dokud jsem neslupl poslední stránku. jakoby autorka byla mou spolužačkou, jakoby jsme spolu dělali divadlo, jakoby nás honili za nevhodné chování a nepřípustné myšlenky. prostě Irena Dousková se pro mně stala mou souputnicí, i když žila úplně jinde a úplně jiný život - setkali jsme se akorát ve stejné době.
knížka mně chytla až tak, že jsem autorce napsal a poděkoval. a ona mi slušně odpověděla.
kdo chce vědět o době našeho dospívání víc, měl by se pustit do studia této knihy. protože ten imaginární hrdina Budžes dosud mátá v hlavách vzpomínkářů. i s tím zkomoleným jménem:)
ještě jednou díky, byla to skvělá jízda!

katpas76
12.10.2024 5 z 5

Bára Hrzánová knihu úžasně namluvila. Velmi pozitivně, i když témata, která malá Helenka řeší, nejsou vždy veselá a jednoduchá. Rozhodně doporučuji k poslechu. Byl to zážitek (stejně jako jiná Bárou Hrzánovou namluvená díla). Plný počet*****

Hellokittyz
30.09.2024 3 z 5

Tato kniha se mi dobře četla, byla velice zábavná. Plná vtipných situací ze života jedné rodiny, popisovaných pohledem 8 leté holčičky. Knihu doporučuji každému kdo se chce zasmát na každé stránce.

Kniha Hrdý Budžes v seznamech

v Přečtených3 650x