Tajný denník Hendrika Groena přehled

Tajný denník Hendrika Groena
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362231/bmid_tajny-denik-hendrika-groena-zJ6-362231.jpg 4 311 311

Hendrik Groen série

1. díl >

Hendrik Groen je síce starý, no rozhodne nemá v úmysle vzdávať sa. Chce si na svete ešte niečo užiť! Nechce len popíjať slabý čaj, pestovať muškáty či apaticky čakať na smrť ako jeho vrstovníci. O svojom živote v domove dôchodcov si píše denník, kde zaznamenáva všetky svoje vzostupy a pády, napríklad pokus o založenie anarchistického spolku Starí, ale nie mŕtvi. A keď sa do domova nasťahuje žena, po akej vždy túžil, rozhodne sa podniknúť niečo, čo bude mať zábavné, nežné i devastačné účinky...... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , XYZ (SK)

Pogingen iets van het leven te maken, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajný denník Hendrika Groena. Přihlašte se a napište ho.

j.vitek
05.02.2025 2.5 z 5

(SPOILER) Tématika i reálie zajímavé. SPOILER! Mrzelo mě, že se nejedná o skutečný autentický deník.
Adrian Mole je o několik řádů vtipnější.
Snaha o realistické podání moc prostoru pro zábavu neposkytuje. Asi mi tenhle styl humoru nesedí.
Stáří sice není pro sraby, ale zase je to jediný způsob jak se dožít vysokého věku.

pavčape
29.12.2024 4.5 z 5

Milé a pravdivé. Moc se mi knížka líbila

ZuzanaK.
08.07.2024 4 z 5

Tíživý, humorný, očiotvírající pohled na stáří se vším všudy, co k němu patří. Doporučuji.
Slyšeno na ČRo ve skvělém podání Dalimila Klapky.

Tajný deník Hendrika Groena - Nejlepší nizozemská kniha roku

27.05.2017