Lord Edgware umírá přehled
Agatha Christie
Hercule Poirot série
Čtvrtý baron Edgware byl tajnůstkář, měl svérázný vkus a prapodivné choutky. Za svého života sbíral morbidní umělecké kousky, a když jednoho rána objevila služebná jeho zavražděné tělo v pracovně, na mrtvého shlížely z polic spisy markýze de Sade, Casanovovy paměti a knihy o mučení. „Jestli se se mnou nerozvede, budu ho muset odkráglovat,“ prohlásila nedlouho předtím lehkomyslně jeho krásná mladá manželka, a tak není divu, že se ocitla na čelném místě seznamu podezřelých. Jenže u jedné smrti nakonec nezůstane a Hercule Poirot musí dokázat, že není skřipec jako skřipec, mrtví někdy hovoří a zločin může být umělecké dílo. Vyšlo také pod názvem Smrt lorda Edgwarea.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2013 , Knižní klubOriginální název:
Lord Edgware Dies, 1933
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lord Edgware umírá. Přihlašte se a napište ho.
Audiokniha
Další ze skvělých klasik. U knih ACH člověk prakticky nesáhne vedle. Lord umírá, z jeho skonu může mít prospěch mnoho lidí Který nejvíc? Člověk tuší, tipuje a nakonec zírá s otevřenou pusou nad důmyslností pachatele. Ale ta je nic v porovnání s geniální myslí skvělého detektiva Hercula Poirota. Ten se nedá zmást na dlouho a pachatele odhalí.
Opravdu zajímavá zápletka, který staví před Poirota hodně obtížný úkol. Tento díl je můj hodně oblíbený.
Knižní novinky 21. - 27. 10.)
21.10.2013
Kniha Lord Edgware umírá v seznamech
Zlatý věk anglické detektivky (1920–1939) despotický rodič
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Tohle se velmi povedlo. Napínavé, s vraždou odpovídajícím způsobem nesympatického lorda, ovšem následně s vraždami sympaťáků v rámci zametání stop, herecké prostředí atraktivní i díky rozmanitosti (stand up kontra klasika) a komorní sbírce eventuálních pachatelů, mrtví, co někdy promluví, Hastingsovo citlivé a přesné vyprávění, šedé mozkové buňky a triumfální Poirotovo odhalení. Voila - příjemný relax.