Heřmánkové údolí přehled

Heřmánkové údolí
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162720/hermankove-udoli-162720.jpg 5 4069 4069

Strhující příběh ženy, které osud původně rozdal horší kartu než jiným. Byla silná, ačkoli si svou sílu neuvědomovala, a statečná, ačkoli o statečnosti nikdy nepřemýšlela. Dokázala najít obyčejné lidské štěstí i v tvrdé době a ještě tvrdších podmínkách. Přesto se nikdy necítila odstrčená či o něco ochuzená a dokázala prožít svůj život naplno. Příběh začíná v roce 1946, kdy sedmnáctiletou Annu repatriují z Ruska do poválečného Československa. Oba rodiče jsou mrtví a matčini příbuzní v Čechách se uvolili o sirotka postarat. Anna přijíždí do krajiny, kterou zná jen z vyprávění, ale která se v jejích představách jeví jako země zaslíbená. Neumí řeč a příbuzné zná jen z fotografií. Přesto u nich doufá nalézt nový domov - jedinou jistotu v nejistém světě, který ji obklopuje. Po příjezdu na místo se ale dovídá, že všechno je jinak. Ze dne na den se ocitá v nádherné, ale téměř vylidněné krajině Středohoří, s mužem, o němž ve skutečnosti nic neví...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Heřmánkové údolí. Přihlašte se a napište ho.

AlexandraBane
dnes 5 z 5

Nádherný příběh

Jessie26
12.03.2025 5 z 5

Po téhle knížce jsem sáhla v knihovně jen jako po doplňku k tématům co čtu obvykle. Když jsem začala číst a první řádky byly zmínky o obdobi po válce ,protocila jsem oči a moc té knížce nedávala.Velka chyba.Je to jedna z nejhezčích knih,jaké jsem kdy četla.Je úžasná,citlivá, pravdivá, dojemná. Anusku jsem si zamilovala,občas jsem otřela slzu,ale hlavně - hlavně jsem nepřestala věřit na šťastné konce.

chrudas
12.03.2025 5 z 5

Krásný příběh, který se četl jedním dechem. Krásný, ano, Anuška přes velmi těžkou část života to neměla vůbec jednoduché, ale dokázala najít sílu vůle vše překonat a stále měla víru v lepší zítřky. Což se jí povedlo. A jak sama Anuška několikrát zmínila, potkala spousta hodných lidí. Po válečná léta byla těžká doba, kterou si neumíme vůbec představit. Jsem ráda za příběhy, která nám tu dobu připomínají.

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

50 nejčtenějších knih roku 2021

27.12.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Heřmánkové údolí v seznamech

v Přečtených5 908x
ve Čtenářské výzvě1 598x
v Mé knihovně851x
v Chystám se číst1 660x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)