Jeho vyvolená přehled

Jeho vyvolená
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42164/bmid_jeho-vyvolena-SPZ-42164.jpg 4 105 105

His Trilogy série

1. díl >

Oba hlavní hrdinové - lady Roselyn Harringtonová a sir Spencer Thornton - se mají brát. Jenomže když Roselyn zjistí, koho jí rodiče vybrali, v den svatby od oltáře jednoduše uteče. Toho nafoukaného hejska si přece nevezme! Tato událost Spencerem otřese, a tak se rozhodne opustit Londýn a stát se anglickým špehem ve Španělsku. Díky napůl španělskému původu svým vzezřením dokonale do španělského prostředí zapadne. Roselyn a Spencer se však znovu setkají - a to za úplně jiných okolností. Roselyn totiž jednoho dne nalezne na břehu námořníka a v úžasu zjistí, že je to muž, jemuž před dvěma lety utekla od oltáře. Za tu dobu se oba změnili, ale ještě dlouho bude trvat, než k sobě získají důvěru.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag

His Betrothed, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jeho vyvolená. Přihlašte se a napište ho.

Senza Jenka
03.06.2024 4 z 5

(SPOILER) Spencer je hejsek, vyhlášený skandály a se svou snoubenkou se nenamáhá ani seznámit. Roselyn je zamilovaná do podkoního Phillipa a Spencerovo chování jí uráží i děsí. Před kostelem mu zdrhne.
O dva roky později, ovdovělá, žije na ostrově Wight a živí se jako pekařka na panství své rodiny. Správci o ní ví, její rodina se jí zřekla. Netuší, že zásnubní smlouva je stále platná a že pozemky ve skutečnosti přešly do Spencerova vlastnictví.
Ten působil poslední rok jako špión, nyní se poblíž ostrova snaží opustit španělskou flotilu a uniknout zrádci. Útěk se zdaří, ale je těžce raněn a má zlomenou nohu.
Roselyn ho najde na břehu a zachrání. Když ho pozná, je zděšená. Neví, jestli není zrádcem a rozhodně nemá radost ze setkání s mužem, který jí tak změnil život. Spencer ji nepozná a pravdu zjistí až když vyslechne hovor mezi ní a správcem. Je naštvaný, uražený, plný nenávisti a touží se jí pomstít.
Během uzdravování se ale mnohem lépe poznají, oba pochopí své předchozí chyby a jejich vztah se začne měnit.
První polovina knihy je vláčná, melancholická a trochu sentimentální, jak vykresluje obrázek ženy, jež šla za láskou a zůstala uvězněná v manželství s mužem, který stál hlavně o její věno. Poté, co ji rodiče vydědili, přestal cokoliv předstírat. Nakonec on i jejich maličká dcera zemřeli na mor. Od té doby žije Roselyn sama, stará se o své živobytí a snaží se vyrovnat se ztrátou dítěte.
V závěru se děj trochu zdramatizuje, když po Spencerovi pátrá zrádce, ale ve výsledku to vlastně až tak dramatické není a z audience u královny jsem měla velmi rozpačitý dojem.
Sladký konec a epilog.
Musím říct, že posun, který zaznamenala postava hlavní hrdinky je tak enormní, že hlavní hrdina za ní v tomto ohledu kulhá s velkým odstupem.
Moc zajímavá kniha.

rampapa
29.12.2022 5 z 5

Moc krásný a nádherný příběh. Moc jsem se těšila až si knížku přečtu a jsem jí nadšená. Moc se mi líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku.

miruska1
31.01.2021 4 z 5

Za mňa pěkný, čtivý příběh. Sice jednoduchý ale dojimavy i trochu napětí nechybělo......

Kniha Jeho vyvolená v seznamech

2008  81%Skandál