Neobyčejný ženich přehled
Gayle Callen
Spies and Lovers série
1. díl >
Milostná historická romance. Jane Whittingtonová si vždy představovala, že se provdá za smělého, podnikavého muže, který vede vzrušující život. A tak pro ni bylo zklamáním, když ji otec zaslíbil vyfintěnému hejskovi Williamu Chadwickovi. Při setkání s ním prožívá zpočátku rozporuplné pocity: na jedné straně uznává, že je ohromně přitažlivý a jeho pohled v ní probouzí dosud nepoznanou touhu, na druhé straně si nedovede představit, že by mohla milovat floutka, jehož zajímá jen poslední móda. Hned po zásnubách ji čeká další překvapení: se svým nastávajícím má odjet na odlehlé sídlo v zapadlém koutě Anglie. V přívalu událostí, jež se na ni hrnou, však poznává, že není všechno tak, jak se na první pohled zdálo. Je to pochopitelné, protože William Chadwick je špion pracující pro britskou vládu a byl nucen skrývat svou pravou totožnost. Přestože touží po klidu po boku nevěsty, k níž zahořel vroucí láskou, musí se opět věnovat nebezpečným úkolům spojeným se svou službou. Jak se mu podaří vyrovnat se s nimi, přitom chránit svoji milovanou, a navíc si získat její srdce?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2010 , OldagOriginální název:
No Ordinary Groom, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neobyčejný ženich. Přihlašte se a napište ho.
Tuto knihu jsem četla kdysi kdysi dávno, byla moc pěkná, ale popravdě více mě zaujal až druhý díl.
Jane byla na můj vkus moc malicherná a byla tak vřelá a přívětivá jako mrazící box. Vůbec nechápu jak muž jako Will mohl něco takové trpět a už vůbec nechápu jak se do ní mohl zamilovat. Ano celou dobu si musel na někoho jiného hrát, a i když jeho hru prohlédla, tak se to nesnažila ani pochopit.
Ale příběh se mi moc líbil. Všechny tři knihy probíhají současně, takže celkového rozuzlení se dočkáme až ve třetím díle. Jsem zvědavá jak to dopadne a moc se na ten poslední díl těším.
Jane mi byla sympatická, i když jsem si myslela, že se do zásnub s protivným Williamem uvrtat nedá a spíš od něho uteče. Zato Williamovu chování jsem často vůbec nerozuměla. On si myslí, že když bude vystupovat jako povrchní hejsek, tak se do něho Jane bezmezně zamiluje? Vždyť vidí, jak jí leze na nervy! Vysvětlení, že tím mlžením ve skutečnosti Jane chrání, je dost podivné.
No nic, nakonec všecho - podle předpokladu - dobře dopadne a já se těším na další díly série.
Kniha Neobyčejný ženich v seznamech
milostné romány romance historické romance
2008 | Skandál |
2012 | Lekce svádění |
2010 | Neobyčejný ženich |
2009 | Jeho vyvolená |
2011 | S vikomtem v ložnici |
(SPOILER) Tak předně Janein otec je v armádě a pobývá víc v zahraničí, než doma. O tom, že řídí špiony nikdo neví. Jane si ze všeho nejvíc nepřeje skončit jako její matka, která sedí doma a čeká měsíce ba i roky na krátké návštěvy svého manžela. Jane tíhne k dobrodružství, chce cestovat a poznávat svět.
Její snoubenec se jí ani trochu nezamlouvá, přesto je jí zatěžko vzepřít se otcovu přání a "zostudit" tak rodinu. Když sir Whittington pozve dceru a nastávajícího zetě na návštěvu na jedno ze svých venkovských sídel, Will se lstí zbaví postupně obou gardedam a snaží se na svou nastávající zapůsobit, aby si ho vzít chtěla. A samozřejmě se ji pokouší svést.
Will oproti anotaci pověsil špionské řemeslo na hřebík už před rokem, ale nyní se musí opět zapojit, aby pomohl usvědčit zrádkyni.
Nemůže to dopadnout jinak, než dobře, je to přece jen pohádka.
Špionážní záležitosti jsou pojaty neurčitě a nepřesvědčivě až hloupě.
Bleskurychlý vývoj vztahu, ale vzhledem k okolnostem to beru jako přijatelné. Drobný nástin obsahu druhého dílu.
Dalo se.