Pár vražd navíc přehled

Pár vražd navíc
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172243/bmid_par-vrazd-navic-172243.jpg 4 48 48

Hitman série

< 9. díl

Koloběh Hitmanova života se sice uzavřel, ale stále zůstává mnoho příběhů, které stojí za to vyprávět. Konečně se dozvíme, kde vlastně Tommy Monaghan přišel ke svým schopnostem a kde zabil siamské dvojče Moe Dubelze. Tommy nám prozradí, jaký je jeho nejoblíbenější western s Clintem Eastwoodem a sám si v jednom městě vyzkouší, jaké to je, postavit čelem bandě vzteklých. Mexikánů. Setkání s Hitmanem si nenechá ujít ani Lobo a ani vy byste si neměli nechat ujít Lobovy něžné líbánky s Buenem. Když už došlo na Paragraf 8, tak nesmí chybět Šestipívo a jeho delirium o udržování pořádku v Metropolis po boku chrabrého Supermana, který se mu marně snaží vštípit do hlavy hrdinský kodex. Školometství o škodlivosti násilí je vystaven rovněž Hitman a to dokonce ve strážní věži JLA na Měsíci, kde Liga spravedlnosti zrovna čelí bezprostřednímu útoku. A z Měsíce je to už jen krok do budoucnosti, v níž mají zálusk na Monaghanovu zabijáckou podstatu. Je to prostě pořádný nášup.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pár vražd navíc. Přihlašte se a napište ho.

Luigi1
12.05.2023 2 z 5

Velké sklamání

trudoš
09.03.2021 4 z 5

Důstojná tryzna na počest jednoho z nejzábavnějších nájemných zabijáků, jenž věděl, kdy je správný čas definitivně odejít ze scény. A také nutnost pro každého fanouška Tommyho Monaghana, který se chce po depresivní Zavíračce znovu u téhle série zasmát. Máme tu Hitmanův zrod, jeho různé crossovery a ohlédnutí za několika vedlejšími postavami a všechny příběhy jsou přitom rámovány nezbytným utahováním si ze superhrdinského žánru. V tomhle ohledu vede především povídka Ten vyklobanej parchant, kde dochází k dokonalé symbióze situačního humoru a velkolepé akce. Zároveň je radost vidět hrdiny také v rukou jiných kreslířů, než je John McCrea, přičemž zrovna Doug Mahnke zapasoval k atmosféře komiksu jako dělaný. Ovšem nezklamali ani Carlos Ezquerra a Nelson DeCastro.
Každopádně očekávání od alba byla z mé strany trochu větší, přesto nakonec spokojenost. Člověka vlastně ani nepřekvapuje, že to úspěšná série zabalila po šedesáti číslech, protože ono toho z tématu vážně asi víc vytřískat nešlo.

jarynek
25.08.2019 4 z 5

Důstojné zakončení příběhů s Tommym, který ukázal, že se není třeba bát ani takových šefů jako je Lobo: Zpočátku byly příběhy spíše průměrné, ale ke konci to nabralo rychle rostoucí křivku a především Rakev plná dolarů, vzdávající hold spaghetti westernům, a závěrečný příběh s JLA, jsou skvělé. Tak jako Supermana úplně nemusím, tak tady je právě on tím nejlepším superhrdinou (samozřejmě kromě Šestipíva) a naopak oblíbený Batman je tady moralistický vopruz. A rozjímání nad prostředky, kterými lze dosáhnout cílů, by si asi měl přečíst každý superhrdina než oblékne elasťáky a spoďáry.

Knižní novinky (4. - 11. 9.)

02.09.2013

Kniha Pár vražd navíc v seznamech