Pár vražd navíc přehled
Garth Ennis
Koloběh Hitmanova života se sice uzavřel, ale stále zůstává mnoho příběhů, které stojí za to vyprávět. Konečně se dozvíme, kde vlastně Tommy Monaghan přišel ke svým schopnostem a kde zabil siamské dvojče Moe Dubelze. Tommy nám prozradí, jaký je jeho nejoblíbenější western s Clintem Eastwoodem a sám si v jednom městě vyzkouší, jaké to je, postavit čelem bandě vzteklých. Mexikánů. Setkání s Hitmanem si nenechá ujít ani Lobo a ani vy byste si neměli nechat ujít Lobovy něžné líbánky s Buenem. Když už došlo na Paragraf 8, tak nesmí chybět Šestipívo a jeho delirium o udržování pořádku v Metropolis po boku chrabrého Supermana, který se mu marně snaží vštípit do hlavy hrdinský kodex. Školometství o škodlivosti násilí je vystaven rovněž Hitman a to dokonce ve strážní věži JLA na Měsíci, kde Liga spravedlnosti zrovna čelí bezprostřednímu útoku. A z Měsíce je to už jen krok do budoucnosti, v níž mají zálusk na Monaghanovu zabijáckou podstatu. Je to prostě pořádný nášup.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pár vražd navíc. Přihlašte se a napište ho.
Důstojná tryzna na počest jednoho z nejzábavnějších nájemných zabijáků, jenž věděl, kdy je správný čas definitivně odejít ze scény. A také nutnost pro každého fanouška Tommyho Monaghana, který se chce po depresivní Zavíračce znovu u téhle série zasmát. Máme tu Hitmanův zrod, jeho různé crossovery a ohlédnutí za několika vedlejšími postavami a všechny příběhy jsou přitom rámovány nezbytným utahováním si ze superhrdinského žánru. V tomhle ohledu vede především povídka Ten vyklobanej parchant, kde dochází k dokonalé symbióze situačního humoru a velkolepé akce. Zároveň je radost vidět hrdiny také v rukou jiných kreslířů, než je John McCrea, přičemž zrovna Doug Mahnke zapasoval k atmosféře komiksu jako dělaný. Ovšem nezklamali ani Carlos Ezquerra a Nelson DeCastro.
Každopádně očekávání od alba byla z mé strany trochu větší, přesto nakonec spokojenost. Člověka vlastně ani nepřekvapuje, že to úspěšná série zabalila po šedesáti číslech, protože ono toho z tématu vážně asi víc vytřískat nešlo.
Důstojné zakončení příběhů s Tommym, který ukázal, že se není třeba bát ani takových šefů jako je Lobo: Zpočátku byly příběhy spíše průměrné, ale ke konci to nabralo rychle rostoucí křivku a především Rakev plná dolarů, vzdávající hold spaghetti westernům, a závěrečný příběh s JLA, jsou skvělé. Tak jako Supermana úplně nemusím, tak tady je právě on tím nejlepším superhrdinou (samozřejmě kromě Šestipíva) a naopak oblíbený Batman je tady moralistický vopruz. A rozjímání nad prostředky, kterými lze dosáhnout cílů, by si asi měl přečíst každý superhrdina než oblékne elasťáky a spoďáry.
Knižní novinky (4. - 11. 9.)
02.09.2013
Kniha Pár vražd navíc v seznamech
Část díla
1 000 000