Hlad přehled

Hlad
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480627/bmid_hlad-Rq7-480627.jpg 4 176 176

Dvojitá porcia temnej imaginácie Jozefa Kariku vychádza ako dvojkniha Hlad/Smäd. Každá z kníh ponúka samostatný zážitok, no pri čítaní oboch nadobúda príbeh nové významové vrstvy. Neprirodzene vysoký muž s kufrom, v ktorom sa ukrývajú tie najhoršie nočné mory, brutálny vrah v žltej vetrovke, strašidelná maska zo starej vrecoviny... Mrazivé rozprávanie zachytáva storočie prízračnej histórie vrchu Čebrať a blízkeho Ružomberka. Autor ho podáva cez majstrovsky vyskladanú mozaiku príbehov, ktoré sa preplietajú v priestore aj v čase. „Táto dvojkniha vznikla inak než moje predchádzajúce romány. Chcel som zostaviť zbierku svojich starších aj nových mysterióznych noviel. Pri práci som si všimol, že vytvárajú súvislé rozprávanie. Podvedomie mi ho dávkovalo dvadsať rokov. Tento objav ma prekvapil, s údivom som odkryl najdesivejší príbeh, s akým som sa doteraz stretol.“... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hlad. Přihlašte se a napište ho.

Majuš333
dnes 5 z 5

'Vo vesmíre je iba hlad.'

Normálne sa hanbím, pretože Hlad a Smäd som čítala len raz, takže som to musela napraviť :)
Zbožňujem to Karikove budovanie napätia, ako nás ním posúva schodík po schodíku nahor, aby nás na konci z toho schodiska mohol šmariť dole do čiernej diery :)

'Nemo som otvoril ústa. Temnota do nich vnikla, razom ma vyplnilo šialenstvo.'

sackettboy
14.07.2024 3 z 5

Keďže je to prakticky dvojkniha Hlad/Smäd a obe som čítal spoločne tak to aj rovnako ohodnotím. V knihách sa striedali zaujímavejšie poviedky ale aj slabšie. Niektoré zaujali na toľko, až som si vravel, že z toho bude niečo zaujímavejšie. U niektorých som si vravel, že to autor snaď zažil a takto sa mstí svojim bývalým frajerkám :D. Bohužial vždy, keď autor skĺzne k astrálnemu cestovaniu a podobným blbostiam tak dej upadá až mám pocit, že to nevie nejako rozumne ukončiť. Škoda v oboch knihách som videl aj svetlé momenty, ale tie následne pochoval sám autor.
P.S. Aj keď sa autor pochválil, že za honoráre si prerobil to podkrovie s tým čierným kufrom, tak ako jeho verný fanúšik mu môžem len odkázať, čo najskôr sa odsťahuj lebo to miesto ničí tvoju tvorbu!!!

Timkim
08.07.2024 4 z 5

Audiokniha. Některé povídky se mi sice líbily více než ostatní, ale vcelku je to kniha vyvážená. Ano, některých úvah je tam zbytečně moc, ale to nic nebere na tísnivé atmosféře. To že je to "vykrádačka" Stephena Kinga, jsem tušil, ale je to dobře zabalené, tak proč ne...na plno to nedá, ale solidních 85% když to vezmu jako celek ano.

Kniha Hlad v seznamech

Jozef Karika