Hodní psi k jižnímu pólu nedojdou přehled

Hodní psi k jižnímu pólu nedojdou
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460909/bmid_hodni-psi-k-jiznimu-polu-nedojdou-vV8-460909.png 3 40 40

Po náhlé smrti svého pána Majora Thorkildsena zůstane jeho věrný psí přítel Tassen sám s paní Thorkildsenovou. Každý z nich se s tragédií vyrovnává po svém: Tassen se přejídá pochoutkami a paní T. propadne pití. Společné dny jim ale začne zpříjemňovat pobyt v rodinné knihovně, kde si spolu čtou o dobrodružné expedici Roalda Amundsena na jižní pól a smečce jeho neohrožených psů... Jejich klid bohužel nečekaně naruší příjezd syna a snachy paní T. Celí dychtiví usadit se v jejím rozlehlém sídle plánují paní T. co nejdříve odklidit do pečovatelského domu. Tassen se bojí jen pomyslet, jaký další osud asi připravují pro něj. Ale přece to nevzdají! Neobvyklá dvojice se nechá inspirovat Amundsenovou statečnou psí smečkou. Rozhodnou se společně bojovat se vším, co jim život přinese... Hodní psi k jižnímu pólu nedojdou je vtipný a dojemný příběh o stárnutí, smrti, přátelství a životě vyprávěný z pohledu občas mrzutého, ale jinak vesměs roztomilého voříška.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Brána , Ikar (ČR)
Originální název:

Snille hunder kommer ikke til Sydpolen , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hodní psi k jižnímu pólu nedojdou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Luccinda
02.04.2024 4 z 5

Vtipný, milý, ale zároveň neskutečně dojemný příběh pro všechny milovníky psů. Hlavním hrdinou knihy je totiž věčně mrzutý pes Tassen, který je také vypravěčem celého příběhu.

Já mám pro knihy vyprávěné z psího pohledu obrovskou slabost a tahle mě moc bavila. Kvůli tématům smrti a stárnutí bych ji přirovnala k románům Muž jménem Ove, Tisíce metrů ode dna nebo Pozoruhodně bystrá stvoření, tahle se mi ale díky Tassenovi líbila nejvíce. A konec? Ten mě totálně zničil a nevím, jestli ho autorovi vůbec někdy budu schopná odpustit.

SáraR.
24.02.2024 4 z 5

Příběh se mi moc líbil. Úplně nevím jak hodnotit, nemám s čím srovnávat, ale za mě velmi povedené. Jak už tu pár lidí napsalo, příběh je spíše odpočinkový a smutný, ale také má v sobě humor a spousty dalších pocitů. Čtení jsem si užila, idkyž mi zabralo podstatně déle, než je u mě zvykem. Konec mě tedy opravdu rozesmutněl, ale když se nad tím zamyslím, vlastně jsem to čekala.


sweeney
20.09.2023 3 z 5

Knížka je spíš odpočinková, ačkoli téma je smutné, takové hořko-sladké dalo by se říct. Příběh je vyprávěn psem Tassenem, který žije se svou paničkou, paní Thorkildsenovou, v podstatě poklidným životem. Zcela až lidským uvažováním rozebírá každodenní události, přičemž nezapomíná být stále hrdým psem :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (31. týden)

01.08.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hodní psi k jižnímu pólu nedojdou v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených49x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených1x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst59x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

psi alkoholismus příběhy o psech senioři stárnutí ztráta blízkých

Autorovy knížky

Hans-Olav Thyvold
norská, 1959
2021  67%Hodní psi k jižnímu pólu nedojdou