Hodváb přehled

Hodváb
https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94590/bmid_hodvab-m2U-94590.jpg 4 204 204

Hodváb je poetický príbeh o nenaplnenej láske. Dej sa odohráva vo Francúzsku a exotickom Japonsku devätnásteho storočia. Hrdina Hervé Joncour sa živí neobyčajným remeslom – pre potreby pestovateľov prenáša z ďalekých krajín do Francúzska larvy hodvábnika. Pri jednej z ciest do neznámych končín Japonska zažije očarenie, ktoré ho poznamená na celý život...... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Slovart (SK)

Seta, 1996

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hodváb. Přihlašte se a napište ho.

NeferNeferNefe
07.10.2024 5 z 5

Po delší době kniha, která si ode mne zaslouží plný počet hvězd. Nemám slov. A když nemám slov, tak to bylo hodně dobré.

787terka
18.09.2024 4 z 5

První kniha kterou jsem od tohoto autora četla a musím říct, že mě opravdu dostal.. Minimalistický styl, tak obsáhlý.. Doporučuji..

jaroiva
09.03.2024 4 z 5

Miluju Bariccův minimalistický styl psaní. Tentokrát jsem četla zase slovensky, ale Baricco působí stejně v jakémkoli překladu.

Jelikož zoufalství byla přemrštěnost, jež mu nepříslušela, sklonil se nad tím, co zůstalo z jeho života, a začal o to zase pečovat s neochvějnou vytrvalostí zahradníka v pilné práci den po bouřce.

Kniha Hodváb v seznamech