Hospodyně přehled
Natalie Barelli
Neustále lže. Taky stalkuje. A právě pronikla do tvého domu... Když Claire v exkluzivním kadeřnictví na Manhattanu spatřila Hannu Wilsonovou, jako by se jí do sotva zahojených ran zaryl nůž. Od doby, kdy se s ní setkala naposled, sice uplynulo dlouhých deset let, ale Claire na Hannu myslí každý den. A rozhodně na ni nevzpomíná v dobrém. Proto udělá, co by na jejím místě udělal každý – začne ji sledovat. Z Hanny se mezitím stala paní Carterová, která si žije svůj kouzelný život newyorské smetánky. Takový život čekal i na Claire, než se objevila Hanna a všechno jí vzala. Tenkrát byla Claire šťastnou náctiletou dívkou s jemnou pletí a dlouhými blond kudrlinami. Dnes má nadváhu, líně se propíjí životem a její vlasy i pleť jsou opakem zářivosti. Když zjistí, že Hanna hledá pomocnici v domácnosti, bez váhání se přihlásí. Vždyť kdo by ji dnes mohl poznat? Dostatek času, touha po pomstě i herecký talent hrají v její prospěch. Existuje snad lepší zázemí pro odvetu a zadostiučinění než v nitru překrásného domu paní Carterové? Ovšem Claire zdaleka není jediná, kdo má tajemství. Zdá se, že každý z obyvatel domu něco skrývá. A nakonec už není úniku.... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno:Originální název:
The Housekeeper, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hospodyně. Přihlašte se a napište ho.

Kniha se mi líbila méně než
Nehoda.
Doslova jsem se utápěla ve spoustě lží, nenávisti a starých křivd. Postava manžela nebyla vůbec vykreslena, celou knihu tam byl jako solitér, na kt. zapomínala utírat prach.
Nuda, lži, nuda, stalking.
A pak najednou překombinovaný akční závěr.
Nechápu, že se ty bohaté paničky nebojí vpustit si domů cizí osobu, nechat ji hrabat se v soukromí, a ještě jim za to platit. Oblíbený námět na knihy, kdy si nasadíte veš do kožichu, ta se tam zakousne a páchá škody.
Kniha je takový průměr, stěží jsem dočetla, vrátím do knihovny, kde splyne s ostatními Chůvami, Pomocnicemi, Sousedy a Pokojskými či Spolubydlícími.

Když se mi kniha dostala do rukou, čekala jsem další klasický thriller s pomocnicí v domácnosti. Ale kniha mne velmi mile překvapila!
Ze začátku mne hlavní hrdinka trošku štvala, ale stačilo chvíli vydržet a příběh se zamotal tak, že jsem vůbec netušila, kdo lže. A byla to skvělá jízda. Troufám si říct, že mám už něco thrillerů načteno a často tuším, jak kniha dopadne, ale tady jsem opravdu tápala a plná napětí četla téměř až do poslední strany.
Úplný závěr knihy byl na můj vkus už příliš dokonalý a přeslazený.
Knižní novinky (36. týden)
05.09.2021
Kniha Hospodyně v seznamech
v Mé knihovně | 406x |
Asi do poloviny mi příběh připadal trochu divný a zdlouhavý, ale pak se všechno rozjelo a vygradovalo překvapivým závěrem.