Hřbitov bezejmenných lodí přehled

Hřbitov bezejmenných lodí
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21474/bmid_hrbitov-bezejmennych-lodi-65abaa4181e26.jpg 4 31 31

Dobrodružný román na pomezí detektivky a thrilleru o pátrání po potopené lodi se záhadným nákladem. Hlavní hrdina námořník Coy, po disciplinárním trestu nuceně na souši, vstoupí do služeb krásné podivínské dívky posedlé myšlenkou najít loď, která těsně před zrušením jezuitského řádu zmizela po napadení piráty v hlubinách Středozemního moře nedaleko španělských břehů. Není však sama, kdo po tajemství pase, a Coy se spolu s ní ocitá ve vzrušujícím dobrodružství. Ze strhujícího vyprávění plného napětí na čtenáře dýchne kouzlo starých map a dávných příběhů o pirátech, s jejichž krutostí si drsné způsoby moderních hledačů pokladů věru nezadají.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladá fronta

La carta esférica, 2000

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hřbitov bezejmenných lodí. Přihlašte se a napište ho.

MichelleKing
21.07.2024 4 z 5

Na začátku musím říct, že jsem si zamilovala Reverteho knihy pro jejich napětí a tajemství, jejich napínavé zápletky, které šíleně obracejí stránky, jejich brilantně popsané postavy a četná historická fakta, která se dozvídám z toho, co jsem četla. A moc mě to baví.
Tahle kniha není vyjímkou.
Skvělý příběh o hledání pokladu. Se všemi záhadami, intrikami a nebezpečími, které byste od takového příběhu očekávali.
Krása této knihy spočívá v popisu moře a života na moři.
Nechci o knize říkat nic víc, protože ji musí člověk objevit sám.
Každopádně 4 hvězdičky jsou dány za těch 100 stran rozuzlení, za Coye, který si okamžitě získal mé sympatie a respekt, a za dechberoucí finále, které mě nerozplakalo, ale vyvolalo hrozný sled emocí, které mě pronásledovaly chvíli poté, co jsem přestala číst. Nikdy jsem něco takového nečekala. Abych napsala pravdu, čekal jsem cokoli>, ale ne to>.
Vřele doporučuji. Ten muž je prostě úžasný vypravěč.
Čas na další knihu, Reverte :)

martin8550
10.02.2021 5 z 5

Krásná kniha, Peréz je zcela spisovatelem romantismu 19. století, který skvěle ovládá formu čtenáře konce 20. století. Příběh námořníka a Tanger postupně graduje v dost nečekané rozuzlení. Napínavá zápletka je proložena těžkou romantikou, jejíž vrchol je v jantarové kapičce spermatu na Tangeřině stehně .

otula
26.12.2012 4 z 5

Pérez-Reverte je skvělý autor, tato kniha mne ale nechytila tolik, jako Dumasův klub a Královna jihu. I tak ale patřila k nadprůměru.

Kniha Hřbitov bezejmenných lodí v seznamech