Hrnčířovo pole přehled

Hrnčířovo pole
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484208/bmid_hrncirovo-pole-sjQ-484208.jpg 5 90 90

KDYŽ SE DAROVANÉ POLE STANE DANAJSKÝM DAREM… Při obdělávání Hrnčířova pole darovaného klášteru objeví mniši z opatství svatého Petra a Pavla ostatky neznámé ženy. Kosti nenesou známky násilné smrti, a osud dotyčné je tudíž stejnou záhadou jako její totožnost. Bratr Cadfael se spolu se šerifem Hughem Beringarem pouštějí do vyšetřování a rychle se ocitají ve velmi choulostivé situaci. Posledním nájemcem půdy byl totiž Ruald, bývalý hrnčíř a nyní mnich. Mohl by být vrahem? Ruald se složením řeholního slibu vzdal všeho světského, včetně své krásné manželky Generys, která následně zmizela. Lidé si šuškali, že uprchla s milencem, jenže co když ji potkalo něco horšího? Co když celou tu dobu ležela v nevysvěceném hrobě a čekala na spravedlnost? A kdo je tajemný Sulien Blount, který má prý důkaz, že je žena živá a zdravá?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Mystery Press

Potter’s Field, 1989

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrnčířovo pole. Přihlašte se a napište ho.

konicekbily
13.08.2023 5 z 5

Rozhodl jsem se vrátit k historickým detektivkám a znovu přečíst případy mnicha Cadfaela. Po nálezu mrtvoly neznámé identity zakopané na poli jsou pod bratrovým dozorem postupně vyšetřováni různí podezřelí - ale autorka připravila nečekané rozuzlení. To se mi tolik nelíbio, ale popis historického prostředí ano.

kolacky
19.03.2023 5 z 5

Spletité a propletené a nečekaný konec... Ještěže se Hugh a jeho oddíl v bažinách neztratili!

Jean-Paul
07.11.2022 3 z 5

Žádné akční scény, žádné potoky krve, žádní psychopatičtí vrazi, žádné forenzní oddělení, ale pouze jedna náhodou objevená mrtvola neznámé ženy, jejímž nálezem se začíná příběh točící se kolem snahy připojit k tajemné mrtvé její jméno a minulost. Příběh se vlastně postupem času vyřeší tak nějak sám, nenásilně a nevzrušivě. To ale neznamená, že by se čtenář při odhalování vraha nudil a troufnu si říct, že málokdo předem uhodne, kdo je vlastně za smrt nalezené ženy odpovědný. Kdo je zvyklý na dnešní styl detektivních příběhů, toho tento příběh ze středověké Anglie asi příliš nenadchne. Pro mě to však bylo velmi milé oddechové čtení na víkend. (65 %)

Knižní novinky (7. týden)

13.02.2022

Kniha Hrnčířovo pole v seznamech