Hrrr na ně! přehled

Hrrr na ně!
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532922/bmid_hrrr-na-ne-65dba53c60dcf.jpg 5 1219 1219

Mocní muži si rádi hrají na vojáky – a vhodná záminka se vždycky najde Na Zeměploše se vynořila nová země a s ní staré spory mezi exotickou Klačí a velkoměstem Ankh-Morpork. V tomhle rasovém a národnostním kotli to začíná vřít a najednou stačí mít o trochu tmavší pleť, aby ve vás dlouholetí sousedé viděli podezřelé cizáky, kteří je chtějí okrást nebo rovnou zavraždit a navrch ještě zprznit jejich manželky a dcery. A když se nakonec vydají na pochod dvě armády, jejichž generálům pranic nezáleží na lidských životech, velitel Elánius z ankh-morporské Městské hlídky si musí sakra pospíšit s rozkrytím zločinu tak strašného, že dokonce neexistuje ani zákon, který by ho postihoval. Jmenuje se VÁLKA.... celý text

Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Jingo, 1997

Interpreti: Jan Zadražil

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrrr na ně!. Přihlašte se a napište ho.

Forsaken
včera 5 z 5

Ano, vím, jsem velmi předvídatelným hodnotitelem. Siamská dvojčata Terry Pratchett / Jan Kantůrek mě při své práci na zeměplošském cyklu nedokázala nikdy úplně zklamat. Vzdáleně si pamatuji, že jsem měl nějaké potíže se sympatiemi v interakci se svazkem Malí bohové, ale ten bych si musel znovu přečíst, abych ho vnímal svým současným, časem zerodovaným mozkem. Tato kniha obsahuje Hlídku, Patricije, geniálního (a v jistých ohledech až děsivě nedůvtipného) vynálezce (mimo jiných zaměření), válku dvou mocností a návod k odhalení vraha prezidenta Kennedyho. A to je na mých pět hvězdiček dostatečná náplň.

Pazďa
20.11.2024 4 z 5

Nohy z Jílu mě bavily asi kapku více, ale i Hrr na ně! je velmi kvalitní kapitola v eposu Zeměplošské policejní party. Jsem rád, že po tolika knihách, kde hrál vedlejší housle dostává větší roli i Vetinari, a hodně kvalitně bylo provedeno zakončení. Neobjevuje se tady už tolik nových tváří, ale zato ty staré dostávají pořád pevnější rysy. Z dosavadních hlídek tady dostává Elánius určitě největší prostor, který bral v předchozích tak napůl s Karotkou. Karotka vůbec není špatná postava, ale myslím si, že Terry časem pochopil, že v Elániovi má kapku komplexnější postavu, které je třeba věnovat víc času.

-Endy-
11.11.2024 3 z 5

V rámci Hlídky nejslabší kus.
V rámci Zeměplochy pořád lepší než jakýkoliv díl s Mrakoplašem.
V rámci žánru fantasy pořád lepší než kdeco jiného, až tak obšírně ale srovnávat nechci, nebyla bych férová, protože Pratchettovi nadržuju :)
PS: Vetinari, Tračník a BĚTA for the win!

Kniha Hrrr na ně! v seznamech

v Přečtených2 146x

Terry Pratchett