Hvězdná hodina přehled
Corina Bomann
Andělé v bílých pláštích série
1. díl >
Berlín 1919 . Na konci války mladou zdravotní sestru Hannu těžce poznamenala ztráta milovaného snoubence. Jen přechod do nově budované nemocnice Waldfiriede ji dokázal vytrhnout ze začarovaného kruhu zoufalství, protože si nepřála nic jiného než pomáhat trpícím a nemocným. A povzbuzována důvěrou sympatického vedoucího kliniky doktora Conradiho tuto zkoušku zvládla. Ale v okamžiku, kdy se už ve Waldfriede cítila jako doma, si ji znovu našla minulost...... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2024 , Ikar (ČR)Originální název:
Sternstunde, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hvězdná hodina. Přihlašte se a napište ho.
Tyto knihy běžně úplně zbožňuji, ale teď to bylo takové vlažné, mrzí mě to, ale co se dá dělat, je to zřejmě i tím, jak dlouho jsem knihu četla a nemohla jsem se zkrátka začíst. Přesto v sérii určitě budu pokračovat a jsem zvědavá na všechno co ještě přijde. Jo, a jestli to skončí jak si myslím, budu šťastná jako blecha. Paní Conradiová mi neskutečně lezla krkem, to Vám teda povím, vím, že si v životě prošla peklem, to ji, ale neomlouvá.
Nádhera, nemohu si nijak pomoc. Příjemné čtení plné historických reálií, osobní životy a osudy vypsané srozumitelně bez zbytečných srdcervoucích a přehnaných popisů a líčení. Těším se na další díl, nedávno jsem v Luxoru zjistil, že budou ještě další díly, zatím mě ve čtečce čeká druhý a souhrn by měl obsahovat celkem čtyři díly!
Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)
04.02.2024
„I když musela vynaložit hodně síly, cítila, že jí ten pohyb dělá dobře. Jako by jí vítr profoukl hlavu, měla ji rázem úplně čistou. Po dlouhé době vnímala jen sama sebe, své tělo i déšť na své kůži.“
„Takový je ale život, že? Smrt číhá za každým rohem, někdy je to nemoc, jindy válka a pak má podobu nelítostného člověka. Všechno, co proti ní můžeme dělat, je pomáhat tam, kde je to možné.“
„Její tělo a duše se cítily jako příroda po očistné bouři. Objevila v sobě odhodlání, i když jí bylo jasné, že v následujících dnech ji čeká těžký boj. Musí se postavit svému studu. A špatnému svědomí. A přijmout skutečnost, že je samostatná žena, která nemusí dělat nic, co nechce.“
Kniha Hvězdná hodina v seznamech
2014 | Motýlí ostrov |
2015 | Zahrada v měsíčním svitu |
2018 | Čas vlčích máků |
2017 | Vůně jasmínu |
2020 | Agnetino dědictví |
Kniha se mi moc líbila,ukázala těžký život sester za 1.světové války,hospodářskou krizi,život adventistů 7.dne a nadšení při budování nové nemocnice,těším se na další díl