Čas vlků přehled
František Niedl
Hynek Tas z Boru série
Volné pokračování autorova románu Čtvrtý králův pes. Píše se rok 1417 a Hynku Tasovi z Boru se konečně podařilo krále přemluvit, aby jej propustil ze služby. Dostává jako výsluhu hrádek Vlkov na jihu Čech, vklíněný do panství odvěkých králových rivalů – Rožmberků.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas vlků. Přihlašte se a napište ho.
Tas se pomalu vyváže z králových služeb a vydává se obhospodařovat svou tvrz a další majetky získané za své služby.V zemi propukají husitské boje, král umírá a mezitím vším Tas a jeho přátelé i nepřátelé.Nakonec adoptuje vlčici a setkává i se svým synem se kterým vyráží do dalších bitev.
Druhý díl Hynka Tase opět super oddychovka, čtená jedním dechem. Je to psané podle stejného vzorce jako Vřesov, ale to vůbec nevadí, na dovču jako dělané.
Kniha Čas vlků v seznamech
2006 | Čtvrtý králův pes |
2012 | Platnéř |
2012 | Útěk do pekel |
2013 | Čas vlků |
2016 | Rytíři z Vřesova |
Dojem z prvého dielu som si týmto o dosť napravil. Všetky diely mám ako audio a po prvom som si myslel, že ostatné ani nebudem počúvať. Potom som si ho prečítal ako e-knihu a zistil som, že dojem kazí veľmi pomalá a nezáživná interpretácia, tak som dal sérii druhu šancu, nastavil rýchlosť počúvania na 1.3 a zrazu dej odsýpal a kniha ma bavila oveľa viac. Je však nutné povedať, že objektívne je druhý diel ucelenejší, je tam viac napätia, historických udalostí a postáv. Doba to bola naozaj zlá a z tejto knihy to cítiť naplno. Pokračujem tretím dielom.