Imajika přehled

Imajika
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/2994/bmid_imajika-Pq7-2994.jpg 4 80 80

Imajika série

Imajika - tajemný řetězec světů, dominií, kterým pevnou rukou vládne nikým nespatřený Autarcha. Čas jeho vlády se však nachýlil, blíží se výročí Usmíření a s ním i doba neodvratných změn. Estabrook, muž, který najme vraha pro svou manželku, nevědomky rozehrává hru, jejíž následky si stěží dokáže představit kdokoliv v Usmířených dominiích. Existuje však neusmířené dominium, oddělené od ostatních a to představuje reálnou hrozbu pro všechny - naše Země. Magická partie moci a kouzel vrcholí a s ní i vypravěčské umění Cliva Barkera.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Classic

Imajica, 1991

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Imajika. Přihlašte se a napište ho.

Marsí5
31.10.2022

No.... Nebýt čtenářské výzvy nejspíš bych knihu odložila někde v první třetině... Teprve v polovině knihy jsem se dozvěděla pár zajímavých informací, které aspoň trochu vysvětlovaly souvislosti a svět, který si autor vytvořil.
Styl psaní mi nevyhovoval, popisné části mě nudily, příběh mě vůbec nevtáhl do děje a postavy mi byly nesympatické. Až na pár dobrých nápadů v ději nemám, co bych chválila. Možná až na to, že jsem si po dlouhé době mohla zkusit rychločtení, abych to měla za sebou co nejdřív :-D

danny_21
12.08.2018 2 z 5

Bohužel světy Cliva Barkera nejsou napsány pro mě. Mimo Hellraisera a pár povedených povídek z Knih Krve mě nanadchly a Imagika s jejími dominiemi a bizarními postavami to bohužel jen potvrzuje. Nápadů milión ale mně chybí ucelená povedená celková forma - 40 %

GOD-Complex
30.10.2017 4 z 5

Misty trosku roztahle, obcas kapku gay, ale jinak plne fantazie, alternativnich dimenzi, bohu a hlavne je to cim dal tim vetsi epikusu. Temer cistokrevnej Barker! 8/10

Kniha Imajika v seznamech

Clive Barker
britská, 1952
1994  75%První kniha krve
1996  83%Hellraiser (dvě povídky)
2004  87%Abarat
2001  80%Knihy krve I-III