Incident v Twenty-Mile přehled
Trevanian (p)
Román je podle slov autora pohledem z jiného úhlu na americký sen na konci 20. století, zaobalený do westernového žánru. Je temnější a přízračnější než klasické rodokapsy a všechny filmové westerny, které tento mýtus glorifikují. Twenty-Mile neboli Dvacátá míle je bohem zapomenuté městečko, do kterého jednoho dne přijede - jak jinak než - mladý cizinec s podomácku vyrobenou zbraní a chce se - jak jinak než - všem zalíbit.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2009 , ArgoOriginální název:
Incident at Twenty-Mile, 1999
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Incident v Twenty-Mile. Přihlašte se a napište ho.
Slušně napsaný zábavný western, ocenila jsem především to, že je zpracován (pokud lze autorovi věřit) na základě dobových pramenů.
Westerny nectu, tak v ramci zanru nemohu moc srovnavat. Cetl jsem jako ctvrtou autorovu knihu ( Shibumi, Eiger Sanction, Loo Sanction) a jsem nadseny. Ani ne tak z knihy samotne, ale hlavne z autora.. Trevanian umi skvele vypravet a predevsim umi najit neotrelou formu, jakou to udelat. Jeho vypraveni o psani knihy v prologu a epilogu (zda je to pravda ci ne, necht si kazdy rozhodne sam) mi prislo genialni. Opet me bavily postavy a zde hlavne autorova trpelivost s jejich postupnym odhalovanim. Celkove Trevanian neserviruje vse najednou, ale postupne odhaluje svetla i stinna mista a vy se vlastne sam citite jako nove prichozi do mestecka a poznavate ho vlastni cestou.
Kniha Incident v Twenty-Mile v seznamech
Po přečtení Šibumi bylo jasné, že musím přečíst vše, co Trevanian napsal, v češtině tedy pouze 3 romány. Tento jako poslední u mě trochu propadl. Autor sice píše opravdu velmi čtivě, ale celé je to vlastně jen spoustu spoustu keců a plkání a skoro nic se neděje. Co je možná zajímavější, tak úvod a hlavně závěr (mimo román). Takže sice dám 70%, ale jen 3*, 8. 11. 2024.