3x inspektor French přehled

3x inspektor French
https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76500/bmid_trikrat-inspektor-french-yJd-76500.jpg 4 21 21

Protijed (1938), Inspektor French a tragédie ve Starvelu (1927), Případ doktora Earlea (1933).

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Odeon

Antidote to Venom, Inspector French and the Starvel Tragedy, The Hog´s Back Mystery, 1939

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 3x inspektor French. Přihlašte se a napište ho.

ber-tram
12.09.2024

Protijed: Zvolený systém čtení edice 3x se mi osvědčil: vyberu náhodně tři různé svazky od různých autorů a pak čtu první příběh z prvního, první příběh z druhého, první z třetího (pak proložím čímkoliv českým) a pak zas druhý příběh z prvního, druhý z druhého atd. až mám tři trilogie za sebou, aniž by mi možná některá lezla krkem, kdybych ji býval četl najednou. Kupodivu se mi rovněž daří intuitivně sáhnout po svazcích řekněme kvalitnějších i slabších, čímž se na střídačku vyrovnávají dojmy.
French po první akci patří k tomu chutnějšímu, ačkoliv líp pádila první půle příběhu, kde se vůbec neukázal. Motivy notorické: ženský a prachy. A ten knoflík na vrátkách (no nechci napovídat, ale čirá zhovadilost, která celek degraduje). 49/24

Inspektor French a tragédie ve Starvelu: Systematik a věcný puntičkář French stejně podlehne sebeklamu a odhalí zloducha víceméně náhodou. Očekávat, že to je ten, na koho od počátku mířil podezíravý prst, by bylo pošetile průhledné. 53/24

JAnD
20.05.2024 5 z 5

Tři krásné detektivky, každá jiná, ale všechny hodně dlouhé.

Protijed je vlastně příběh jednoho ředitele zoologické zahrady, přičemž kriminální zápletka se na scéně objevuje postupně a vlastní případ a nástup inspektora Frenche vlastně začne až v druhé polovině.
Každý pachatel udělá někde nějakou chybu a jakmile French odhalí skulinu, snaží se vlámat dovnitř a vyřešit to.

Tragédie ve Starvelu je asi to nejlepší, co jsem od Croftse četl, a i když jsem to četl už poněkolikáté, opět jsme byl překvapen vrstevnatostí zápletky.

Doktor Earl už se četl o něco hůře, pletly se mi zde tři dámy, zato byla povídka vybavena i mapou, což není obvyklé :-)

Škoda, že v češtině toho už o moc více k sehnání není.

woodward
29.03.2017 5 z 5

Stará anglická klasika se vším všudy. Inspektor ze Scotland Yardu je fikanej, padouši to mají vymakaný ale na něj si nepřijdou. Případné zmínky o laboratorních a jiných odborných testech a posudcích jsou decentně upozaděny, jelikož hlavní je to, jak to pan inspektor všechno skvěle vymyslí.
Já osobně z téhle trojky stavím nejvýš tragédii ve Starvelu, ale všechny tři mají něco do sebe.

Kniha 3x inspektor French v seznamech