Irský deník přehled
Heinrich Böll
Známý spisovatel v cyklu obrázků a postřehů z dnešního Irska znamenitě postihl duši země a lidí v nemalé šíři jejich životní skutečnosti a prostředí, ať je formovala dávná minulost anebo určuje bezprostřední dnešek.
Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: 1965 , Lidová demokracieOriginální název:
Irisches Tagebuch, 1957
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Irský deník. Přihlašte se a napište ho.
Po Irské krásce je to jen lehké shrnutí těžké doby s nadhledem.
Poslouchala jsem pěkně načtenou audioknihu.
Matně si vzpomínám, že jsem tuto knihu četla v době svých vysokoškolských studií, abych si rozšířila obzory světové literatury. A bohužel jsem knihu odkládala s radostí z toho, že to trápení už mám za sebou a už se tím nemusím prokousávat. Na řadě míst rozvleklé a nudné. Spíš než zápisky nějakých zážitků jsem měla dojem, že autor dával dohromady náhodně sebrané střípky z irského života, které pospojoval do jakéhosi nesourodého celku. Doteď je mým jediným dojmem to, že mi toho kniha moc nedala. Asi jsem na jednu stranu ráda, že jsem se mohla s autorem seznámit, ale Irský deník mi bohužel moc neseděl.
Kniha Irský deník v seznamech
1962 | Biliár o půl desáté |
1966 | Klaunovy názory |
1989 | Vlak dojel přesně |
1993 | A anděl mlčel |
1961 | Kdes byl Adame? |
Nádhera! Krásně poetické a hravé čtení. Opravdu to připomínalo Čapka. Další zachráněná kniha z vyřazených!