Izmael - Dobrodružstvo mysle a ducha přehled

Izmael - Dobrodružstvo mysle a ducha
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413949/mid_izmael-NnB-413949.jpg 4 71 71

Keď sa v novinách objaví inzerát, že učiteľ hľadá žiakov, ktorí túžia zachrániť svet, náš hrdina neváha a prihlási sa. Na svoje prekvapenie zistí, že jeho učiteľom je gorila, ktorá mu s obrovským pochopením, súcitom a hlbokou múdrosťou ozrejmí vývoj ľudskej spoločnosti, vysvetlí rozdiel medzi životom Berúcich (ľudia) a Nechávajúcich (zvieratá) a dôsledky, ktoré z toho pre našu planétu vyplývajú. Izmael je jedným z najobľúbenejších a najpredávanejších duchovných románov moderných čias. Oceňujú ho čitatelia aj kritika. Spomedzi 2 500 prihlásených diel vyhral medzinárodnú literárnu súťaž Turner Tomorrow s dotáciou pol milióna dolárov. Z knihy sa predalo viac než milión výtlačkov, bola preložená do vyše 30 jazykov a používa sa ako doplnkové čítanie v školách a kurzoch zameraných na filozofiu, geografiu, ekológiu, archeológiu, históriu, biológiu, zoológiu, antropológiu, polititológiu a ekonomiku na celom svete.... celý text

Novely Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Eastone Books
Originální název:

Ishmael , 1992


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Izmael - Dobrodružstvo mysle a ducha. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

undisclosed
28.01.2022 1 z 5

Vzhledem k vysokému hodnocení a opěvným ódám, jsem se na knihu dost těšila... no o to horší byl pak můj dojem z této "duchovní cesty". Pokud se člověk v této době aspoň nějak obecně zajímá o dění ve světě a kolem sebe, je mu tato osvěta naprosto k ničemu a vystačí si se zdravým rozumem.

netopýr088
25.09.2020

toto bola asi najhoršie napísaná kniha čo som kedy čítal. Aj keď plná múdrych myšlienok, bola to vlastne antiliteratúra.


vlkcz
29.08.2020 5 z 5

Skoro 30 let uplynulo od napsání a nic se nezměnilo. Tedy alespoň na první pohled. Zatímco před těmi 30 lety muselo jít o zjevení, dneska, myslím, je spousta lidí, kteří berou myšlenky v knize jako téměř samozřejmé. I když ne tak podrobně zargumentované, ale intuitivně pociťované. A snaží se své životy podle nich korigovat.
Ale Matka Kultura se nedá. Dál bude Grety, Extinction Rebellion a další buď ignorovat nebo skandalizovat a strašit nás tu imigranty, tu viry, tu krizí. Je to na každém, jak se s tím vypořádá.
Četba není nijak strhující, příběh je v podstatě triviální, ale pokud si člověk poctivě zkusí hledání vlastních odpovědí na Ishmaelovy otázky, jde o solidní detektivku.
Svým způsobem geniální.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Izmael - Dobrodružstvo mysle a ducha v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených114x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených16x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst117x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

Daniel Quinn
americká, 1935
2015  86%Ishmael - Dobrodružství mysli a ducha