Já chci přece žít! Naďa je HIV pozitivní přehled
Marliese Arold
Příběh sedmnáctileté dívky, která se nakazila virem HIV. Petr byl první a jediný kluk, se kterým Naďa spala. Když se od něj dozví, že má AIDS, nemůže tomu uvěřit. Petr se nakazil krevní transfuzí s infikovanou krví. Naďa si nechá udělat test, je HIV pozitivní. Ve chvilce se jí zhroutí celý svět, co bude dál, vždyť ji čeká jenom nemoc a smrt. Ale mezi nemocí AIDS a virem HIV je rozdíl, Naďa musí pochopit, že i s virem HIV jde život dál... V závěru knihy jsou uvedeny vysvětlující termíny, které se týkají nemoci AIDS, telefonní čísla linek pomoci HIV/AIDS a adresy AIDS center v České republice.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2001 , NavaOriginální název:
Ich will doch leben!, 1997
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Já chci přece žít! Naďa je HIV pozitivní. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) hezká nenáročná kniha, zajímavé téma. opět ale musím strhnout hvězdu za až moc rychlý spád děje. 2/3 knihy se naďa dozví, že je hiv pozitivni a jen posledni 1/3 je o tom, jak to resi se svym okolim. takova natahnuta zapletka, ale vyvrcholeni a rozuzleni minimalni. zase mi prijde, ze autorce uz se ke konci nechce nic vymyslet tak udela šmik a konec. vlastne to ani neskonci. nedozvime se, jak to s naďou dopadne.
Zajímavé téma i když dost smutné,přečteno za jeden večer. Vzhledem k tomu, že hrdinka je mladá studentka, myslím, že knížka je vhodnější pro mladé. Také by mě zajímalo, jak to s ní nakonec dopadlo.
Kniha Já chci přece žít! Naďa je HIV pozitivní v seznamech
2001 | Já chci přece žít! Naďa je HIV pozitivní |
2002 | Zcela bez tíže: Miriam trpí anorexií |
2001 | Poblouznění: Veronika bere extázi |
2018 | Tajemství Atlantidy |
2001 | Tolik radosti a lásky |
Pěkná kniha, trochu smutná, ale která se dobře čte. Přečteno za jeden den. Moc se mi líbilo, jak je tu vysvětlen rozdíl mezi HIV pozitivitou a onemocněním AIDS. Což si myslím, že i v dnešní době plno lidí neví a bojí se nákazy. Bohužel mi tu taky chybí závěr, jak to nakonec s Naďou dopadlo.