Já jsem Čína přehled
Xiaolu Guo
V bytě nad hlučným tržištěm v severním Londýně se mladá překladatelka Iona Kirkpatricková pouští do překladu čínského dopisu: Nejdražší Mu, slunce tu neúprosně praží. Svinská nebeská výheň. Připadám si prázdný a obnažený. V duši nemám mimo Tvé podoby zhola nic. Píšu Ti z místa, které Ti zatím nemohu prozradit…V detenčním centru v Doveru čeká vyhoštěný čínský hudebník na svůj osud. Jeho pekingská přítelkyně Mu se ho zoufale snaží najít a posílá do Londýna jeden dopis za druhým. Naposledy byli spolu na bouřlivém rockovém koncertu, kde Ťien kraloval pódiu. Jenže pak dovnitř vtrhla policie a odvlekla ho kdoví kam. Ionu jejich složitý příběh plný lásky fascinuje a rozhodne se milence svést zpět k sobě, jenže čas jí utíká pod rukama...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Já jsem Čína. Přihlašte se a napište ho.
Tuto knihu jsem si nepůjčila kvůli ČV, ale hodí se tam na téma - dopis. Poslední dobou jsem se nějak zaměřila na knihy o Číně nebo od čínských autorů, nějak mě to chytlo. Stručně bych k tomu řekla - jiný kraj, jiný mrav a jsem ráda, že žiji, tam kde žiji a v jaké době.
Kniha se mi hodila do letošní výzvy a příběh lásky osudově ovlivněné politikou, předsudky a odloučením mě zaujal. Líbilo se mi prolínání osudů hlavních postav a překladatelky jejich dopisů a deníků.
Kniha Já jsem Čína v seznamech
Neskutečný a náročný příběh složený z deníkových zápisů a z napsaných dopisů. Absolutně perfektně napsaná kniha, kterou se vám nechce odkládat. Je tak opravdová a surová jako samotná Čína !