Já tě musím uškrtiti přehled

Já tě musím uškrtiti
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506835/bmid_ja-te-musim-uskrtiti-hE5-506835.jpg 4 2 2

Kde se v Trhových Svinech vraždilo, loupilo a přepadávalo, které adresy se objevují v zápiscích četníků? Zažijte Trhové Sviny jinak - vydejte se na cestu podle nového turistického průvodce. Od kostela Nanebevzetí Panny Marie přes náměstí a Velký rybník k poutnímu chrámu Nejsvětější Trojice vytyčuje kniha deset zastavení, na nichž je ještě po sto letech cítit střelný prach a kde dodnes přežívají legendy o těch, kteří čeřili klidné vody malého města. Kniha je průvodcem po svinenské každodennosti, sumářem afér a skandálů, cituje z dobového tisku a archivních soudních spisů. Volně navazuje na turistickou trasu Trhové Sviny zbožné a hříšné, která poutníka zavádí do osad Pěčín, Hrádek a Rejta, některé příběhy podrobněji rozvádí.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Já tě musím uškrtiti. Přihlašte se a napište ho.

aimi
21.03.2023 4 z 5

Nevadí, že Trhové Sviny neznáte, možná ani nevadí, že neznáte Jižní Čechy. Kniha je plná zajímavého vyprávění a vhledu do života lidí na menším městě, kukátko do jejich neřestí, afér a skandálů. Přečtete si zde i citace z dobové tisku a archivních soudních spisů.
Drobná sousedská nedorozumění, zločiny v rodině i v okolí, sebevraždy i vraždy, týrání i znásilnění.
Kniha mě moc bavila, hlavně výměry trestů. Za týrání ženy třináct měsíců tvrdého žaláře. Překročení nutné sebeobrany s úmrtím deset měsíců těžkého žaláře, zostřeného každý měsíc postem, za vraždu dítěte pět let vězení, zostřeného jedním postem každé čtvrti roku.

Kniha Já tě musím uškrtiti v seznamech