Jak předstírat smrt přehled
Josef Nesvadba
Děj románu se odehrává ve válečném Londýně a na různých místech v Čechách za nacistické okupace. Osud statečného československého válečného letce z Anglie se zde tragicky prolíná s osudem vůdce gangsterské tlupy, který využívá letcovy podobnosti, jeho válečného zranění i odhodlání bojovat proti nacistům, aby kryl své rafinované loupeže, provázené chladnokrevnými vraždami. 3. vydání... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak předstírat smrt. Přihlašte se a napište ho.
Zdálo se mi to jako zajímavý námět a na čtení jsem se těšila. Byla jsem ale zklamaná. Kniha mě vůbec nebavila, ale jelikož málokdy knihy odkládám nedočtené, tak jsem ji dočetla. Ale už nikdy víc.
Kniha Jak předstírat smrt v seznamech
druhá světová válka (1939–1945) vraždy Londýn detektivní a krimi romány vojenští letci psychologické thrillery
1989 | 3x Kája Saudek |
1987 | Einsteinův mozek a jiné povídky |
1960 | Einsteinův mozek |
1964 | Vynález proti sobě |
1986 | Hledám za manžela muže |
Jářku, četl jsem to několikrát a naněkolikrát (poprvé ještě na ZDŠ) a musí říct, že to není úplně jednoduché čtení. Nejde ani tak o jazyk, spíš o osoby, jejich psychosomatické charaktery, motivace a nejasnou příběhovou linku (jak z pavilonu 9), která se sice zdá, že je naprosto jasná, ale mně úplně jasná nebyla.