Jan Amos Komenský přehled

Jan Amos Komenský
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19194/jan-amos-komensky-19194.jpg 4 16 16

Kniha velkého formátu a velkolepých ilustrací včetně dobových map představuje největšího ducha, jakého Čechy daly Evropě a světu - jeho život i dílo, to všechno velmi přístupnou a srozumitelnou formou. Třetí titul edice Největší Češi představuje Jana Amose Komenského jako našeho největšího filozofa, učence, který zasvětil celý svůj život šíření vědění a ideálů. Postupně jsou představeny jednotlivé osobnosti tehdejší Evropy, které při svém dramatickém putování potkal. Jedná se o knihu, která emotivně představuje radosti i utrpení Komenského, jeho touhy a ustavičné hledání nejvyššího dobra. Významný prvek představuje i předložení jakési dobové fresky, pozadí událostí Komenského života, vyobrazení konfliktů třicetileté války v kontrastu s utopistickými mírovými představami našeho největšího filozofa - tak cenné a zajímavé v dnešní době společného soužití a spolupráce celé Evropy. Děj samotný je vyprávěn česky a souběžně anglicky a německy. Tím naprosto přirozeně připomíná jedno ze stěžejních děl Komenského - Brána jazyků otevřená. Čtenáři tak mohou knihu využít i k zajímavému srovnání všech jazykových verzí a zároveň i k rozšíření slovní zásoby. Kniha zároveň nalezne uplatnění i jako reprezentativní dárek do zahraničí. Vždyť čím lepším se můžeme v rámci evropské civilizace pochlubit, než naším nejvýznamnějším myslitelem, který ve své době posouval dopředu tehdejší poznání světa.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jan Amos Komenský. Přihlašte se a napište ho.

Imor
17.06.2021 3 z 5

Dobrý nápad napsat knihu trojjazyčně, krásné ilustrace a srozumitelný text.

M-arta
01.01.2018 4 z 5

Život jednoho z nejvýznamnějších českých myslitelů zpracovaný ve velkolepých překrásných obrazech...

S přihlédnutím k jeho dílu ho autorka realizovala rovnou trojjazyčně (což je hodně zajímavé, ale taky trochu nezvyk - děti to pravděpodobně ještě moc neocení - zvlášť proto, že cizí tetxty na některých místech zasahující až do ilustrované části by se daly obtížně luštit i v češtině).
Knížka se dá pročítat a vnímat v mnoha rovinách. Přibližuje složitou dobu ve které Komenský žil i jeho dílo - vše spíš ve stručnějších náznacích a citátech, ve formě ilustrátorského koncertu.

popeluška
11.05.2017 4 z 5

Krásně zpracovaná kniha .....jen je velká škoda že text není na některých stránkách dobře čitelný. Jinak kresba nádherná

Kniha Jan Amos Komenský v seznamech