Vražda v Greenwich Village přehled
Lee Harris (p)
Jane Bauerová série
< 3. díl
Jane Bauerová a její kolegové znovu otevírají odložený případ staré vraždy. Před deseti lety bylo nalezeno tělo mladého tajného policisty, Afroameričana Micaha Anthonyho, zastřeleného na Waverly Place. Vrah nezanechal na místě činu žádné stopy a tento zločin celé roky zůstává neproniknutelnou záhadou… Jasné jsou jen dvě věci: Anthonymu se podařilo infiltrovat do lukrativního obchodu se zbraněmi, který ve městě vzkvétal, a vypadalo to, že svého vraha znal a důvěřoval mu. A tak se rozbíhá vyšetřování, které Jane zavede od činžáků z hnědého pískovce ve Village do čtvrtí pro střední vrstvu v Queensu, bohatého Sutton Place i do zlověstných tunelů metra, kde na každém kroku číhá smrtelné nebezpečí.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2015 , MottoOriginální název:
Murder in Greenwich Village, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražda v Greenwich Village. Přihlašte se a napište ho.
Velmi komplikovaná a zbytečně dlouhá kniha: popis práce Jane z oddělení odložených případů je tak důkladný, včetně jejího osobního života, že je to až úmorné. Samotné vyšetřování deset let starého zločinu přitom vede k mnoha dalším smrtím, než dlouhé seznamy jmen konečně vedou k tomu pravému. Těch jmen bylo strašně moc, skoro se v tom nedalo vyznat. V první části byla spousta zajímavostí o celém New Yorku včetně metra, druhá půle byly už jen seznamy, další seznamy, delší seznmy, ... a slepé uličky...50%
Podle všeho je tato třetí kniha poslední díl z druhé autorčiny série, zřejmě rokem 2006 se přestala psaní věnovat.
Kniha Vražda v Greenwich Village v seznamech
New York detektivní a krimi romány americká literatura
2010 | Vražda na Velký pátek |
2005 | Vražda na Den smíření |
2005 | Vražda na křtinách |
2013 | Vražda v Hell's Kitchen |
2008 | Vražda na Den díkůvzdání |
Předchozí dva díly mě bavily a když jsem viděla hodnocení tohohle, říkala jsem si, že je asi někde chyba. Ne, není. Nejhorším díl, který mi přišel nekonečný a párkrát jsem si říkala, že ho odložím, ale už jsem byla u konce. Ukázalo se, že kdybych ho odložila, o nic bych vlastně nepřišla. Co mě fakt nebavilo, byly popisy města, vlastně to ani nebyly popisy města jako spíš názvů ulic, částí a metra. Nic mi to neřekne a vlastně mě to ani nezajímá.Tenhle případ byl navíc plný jmen a pro mě to byl jen chaos a přestávala jsem se v tom orientovat. Jak už jsem psala u ostatních dílů, vztah Jane mi byl docela proti srsti a pasáže s Hackem jsem se snažila přečíst co nejrychleji. Tento díl nebyl výjimkou. Jediná část, která mě bavila, byla ta na začátku, kde, teď SPOILER, (unesli Defina). KONEC SPOILERU.
Za mě tedy kvalita klesala každý díl. První díl mě donutil pořídit si tyhle další dva, ale tento třetí byl fakt zdlouhavý. Navíc jsem si všimla pár překlepů, ale já to zas tak moc nehrotím. A navíc - bylo zmíněno, že Hack bude mít díky Dni medailí první společnou fotku s Jane, což ale není pravda, tu přece získal už dřív - tuším že hned v prvním díle. No... Další díl není a já bych do něj asi stejně už nešla. Jsem ale zvědavá na další díly bývalé jeptišky.
PS (spoiler): Ale vlastně docela oceňuji konec. Ne v každém případu každé detektivky musí být hlavní hrdina v ohrožení.