Jednou bude tma přehled

Jednou bude tma
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32293/bmid_jednou-bude-tma-9C6-32293.jpg 4 39 39

Sbírka povídek obsahující jak povídky z argenitového vesmíru, tak i klasickou fantasy. Tři z povídek (Sirrangové, Ten, kdo přišel z vesmíru a Poslední pevnost Šipky) jsou součástí tzv. argenitového cyklu. V titulní povídce povstane ze složité struktury obřího Města bytost, která má vlastní představu o morálce. Povídky: – Tři z Akroné – Růžová krychle – Ten, kdo přišel z vesmíru – Jednou bude tma – Svět je zlatý důl pro toho, kdo z něj umí brát – Rosa Mathiella – Strrangové – Na rubu světa – Poslední pevnost Šipky... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jednou bude tma. Přihlašte se a napište ho.

KrutorDávač
27.07.2024

Bez ladu a skladu nasázené povídky s nesmyslným dějem a totálně nesympatickými a plochými postavami. jediným rysem všech hlavních hrdinek byla jejich neskutečná otravnost a hloupost. Kdykoliv potkali někoho mužského pohlaví, začali se chovat ještě hloupěji. Každá stránka byla neskutečné utrpení.

arcs
23.02.2022 5 z 5

Nejlepší Vilma ever. Jak to říct - z perspektivy let a dalších děl, je tohle něco jako čistá krása mládí, opojný květ autorské nevinnosti, první láska. Všechny zásadní motivy autorky jsou přítomny, její tónina, barva hlasu a vět se zapíše pod kůži. Ve všech dalších věcech pak zůstává táž, spíš se nuceně civilizuje, drsní, stává víc intelektuálskou, emoce se stávají víc myšlenkovými konstrukty.
Možná je to tak, že člověk má téma a okolo něj jen krouží z různých stran. Nějaký hluboký ústřední bod, pocit. A v mládí je mu nejblíž, tak blízko, že ho nevidí, ale on se sám přelevá, kypí - za mě nejvíc, až krystalicky v Růžové krychli.

effa
03.06.2019

U třetí povídky jsem to vzdal. Naprosto netuším, o čem je řeč. Se slibovanou sci fi to má pramálo společného.

Věci málokdy patří tomu, kdo na ně má právo. Většinou spíš tomu, kdo je dokáže zaplatit.

Kniha Jednou bude tma v seznamech