Jihočeská houbařská kuchařka přehled
Vilém Vrabec
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375868/jihoceska-houbarska-kucharka-Rqa-375868.JPG
5
8
8
Vynikající kniha s recepty z hub, včetně fotografií a popisem druhů.
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jihočeská houbařská kuchařka. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (4)
03.07.2018
Vynikající kniha o houbách od Viléma Vrabce a Ing. Smotlachy - Mykologická část.Výborné recepty a k tomu atlas hub.
1
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Jihočeská houbařská kuchařka v seznamech
v Přečtených | 10x |
v Doporučených | 2x |
v Knihotéce | 17x |
v Chci si koupit | 3x |
Štítky knihy
kuchařky houby vaření léčivé houby houbové recepty
Autorovy další knížky
1976 | Velká kuchařka |
1991 | Moderní studená kuchyně |
1986 | Jihočeská houbařská kuchařka |
1947 | Moučníky a cukroví |
1960 | Studená kuchyně |
to není knížka ke čtení. musíte v ní listovat, kochat se obrázky (i když u receptů poněkud zašlými), číst si k těm obrázkům průvodní texty, které jsou osobitým druhem poezie (posuďte sami: „Závitky z roštěnce, plněné houbami, po italsku, zdobené plátkem sýra a houbičkou naloženou v sladkokyselém nálevu...“ nebo: „Lahůdkový vlašský salát s houbami, zdobený muchomůrkami, zhotovenými z vajec a rajčat a hlávkovým salátem...“ a tak dále a tak podobně... zavání mi to inspirací Magdalenou Dobromilou Rettigovou.
a protože knížka vyšla v roce 1982 (a šla na dračku, jako všechny kuchařky) nechyběla v ní ani úlitba „bohům“ v podobě receptu na houbový šašlik (šašlik - typicky jihočeský výraz, pozdravení, jímž se zvítali dva houbaři uprostřed Šumavy:), nebo kaviár (další typicky jihočeský produkt, známý také jako kapří vejce:) nebo něco, co se mi rozluštit nepovedlo - rasstěgaje (nejspíš někde v oblasti Šumavy přebývali potomci gerojů...). snad se v knížce nedočtu i o vztahu Vladimíra Iljiče k houbám...
pominu-li tyto hlouposti, je knížka doplněna krásnou obrazovou částí a zasvěcenými radami mistra houbaře Ing. Smotlachy.
doporučuji všem!