Jíst a žít - Moderní kuchařka na dalších 100 let přehled
Kateřina Winterová
![Jíst a žít - Moderní kuchařka na dalších 100 let Jíst a žít - Moderní kuchařka na dalších 100 let](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391925/bmid_jist-a-zit-moderni-kucharka-na-dals-t4n-391925.jpg?v=1539704024)
Kniha Jíst a žít! je o mém hledání zlaté střední cesty našich prababiček v současné uspěchané době. Nakonec jsem ji našla – na zahradě, v přírodě i ve městě. S pokorou ke zkušenostem ověřenými mnoha generacemi, s úctou k životu zvířat i rostlin i s nadějí, že v rozumném užívání darů naší planety leží klíč k budoucnosti. Souhlasím s Antoinem de Exupéry, že zemi nedědíme po našich předcích, ale půjčujeme si ji od našich dětí, shrnuje Kateřina Winterová, autorka kuchařky Jíst a žít! a jedna z nejprodávanějších českých autorek knih o jídle, herečka a moderátorka televizního pořadu Herbář. Kniha je rozdělena do kapitol, které představují problematiku hlavních potravin z pohledu současnosti a historie – mléko, maso, zelenina, ovoce, obilniny a sladidla. Ta se vine jako červená nit celou knihou. Kateřina Winterová se se čtenáři dělí o fakta a zkušenosti, proč a jaké potraviny pěstuje, kupuje, vaří nebo dává svým dětem s lehkostí a vtipem, jak jej znáte z Herbáře.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jíst a žít - Moderní kuchařka na dalších 100 let. Přihlašte se a napište ho.
![miriamjaklu miriamjaklu](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/297541/m_miriam243-NM6.png?v=1578311975)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Přesně tak, nevím jestli jsem si vzala víc rad do života než si zapamatovala pořadí ingerdiencí. Ale za mě dobrý.
![houbaaa houbaaa](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/125369/m_125369-KmX.jpg?v=1473494486)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha na pomezí kuchařky a rádce zdravého životního stylu. Receptů není příliš, ale zase jsou kvalitní. Velké plus dávám za textovou část, která ve své podstatě neříká nic nového, jen přivádí k zamyšlení, proč vlastně nejíme a nežijem přirozeně a podle obyčejného selského rozumu. Je smutné, že je o tomto třeba psát knihy a lidé zapomněli na přirozený zdravý způsob hospodaření a stravování.
Kniha Jíst a žít - Moderní kuchařka na dalších 100 let v seznamech
v Mé knihovně | 25x |
2014 | ![]() |
2018 | ![]() |
2014 | ![]() |
2015 | ![]() |
2020 | ![]() |
Moc krásná kniha, která by neměla chybět v knihovně milovníka televizního Herbáře.